Fresh from the owner...

03 January 2012

Registration Kak Long!!!




semalam register Kak Long masuk PASTI. mula-mula dia tak nak amsuk masa dah sampai kat depan pintu kelas. tapi aku pujuk-pujuk baru dia okay. semalam register untuk dapatkan baju dan bayar semua bil. baju dah dapat tapi seluar besar dan panjang sikit. Kak Long kecik je orangnya. size s pun masih besar untuk dia. 

dan masa nak beli kek tu siap singgah beli baju, seluar track dengan kasut sekolah dia. esok pakai baju sukan. sebab baju sukan tak dapat lagi, belikan baju biasa je untuk dia. dia nampak sangat excited. hopefully kekal la perasaan dia tu sepanjang tahun. dan sepanjang hari pertama dia kat sekolah. aku siap ambikkan kelas iqra untuk dia. kalau tak ada kelas tu sampai pukul 11 je. ada kelas sampai pukul 12 la. 

mind dia tengah berkembang at this moment. biar la input yang masuk tu sesuatu yang bakal berguna buat dia. kalau tak, dia akan dengar je benda-benda tak elok dan dia akan ikut. itu yang aku tak nak. aku pun nak tengok jugak macam mana dia handle situasi dia kat sekolah. kak long cucu pertama yang masuk sekolah seawall usia 4 tahun. ayah aku kata biarkan dulu tapi aku kat biar la dia cari kawan baru kat sekolah. takkan nak biarkan dia terperap je kat rumah. betul kan? 





my foot: huhuhu… kejap je dah besar dan nak masuk sekolah.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. Caiyok..caiyok kak long...

    sikit hari lagi pasti kak long seronok nak ke tadikanya...

    Seluar tu masih boleh di otter... kan?

    ReplyDelete
  2. baguslah mula dia sekolah umur empat tahun..ema pun dah masukkan si azwa sekolah masa umur 4 tahun...

    ReplyDelete
  3. anak gee dh masuk darjah 1 thn ini...

    ReplyDelete
  4. alaa nomeynye kak long, slmt naik sekolah kak long. Belajar rajin2 tau

    ReplyDelete
  5. Ala comelnya kak long, elok diberi pendedahan awal kan anis

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign