Fresh from the owner...

10 January 2012

Meragam pulak Kak Long pagi ni.



Kak Long kata tak nak ke sekolah. puas pujuk. kejap kata nak kejap lagi tak nak. tapi mandi dengan pakai baju okay je. sampai sekolah tadi, dia tak beratur. masuk kelas okay je. tapi dia nak aku ada sama temankan dia. tak boleh la kan? 

pujuk-pujuk lagi. masa nak tinggalkan, dia menangis la pulak. okay, duduk kejap kat situ dan pujuk lagi. okay la kejap. bila bangun nak tinggalkan, dia menangis semula. ada jugak budak-budak lain yang menangis. ada yang siap tarik-tarik pintu kelas. aku tinggalkan jugak Kak Long memangis. tak apa la. selama mana dia nak meanngis kan? lambat laun dia senyap jugak. takkan aku nak ikut kehendak dia. nak sekolah pergi. tak nak, tak payah.

dia dia set dalam mind, boleh pergi sekolah bila-bila je yang dia nak. aku tunggu kejap luar kelas. dengar dia still menangis. tapi aku tinggalkan je. hati ibu pun kena kuat jugak. memang kesian tapi terpaksa. nak ajar dia dari sekarang. nanti tak ada la masalah kalau hantar dia sekolah kat Johor. huhuhu...








my foot: salah satu sebab dia tak nak sekolah sebab dia kurang sihat. dia selesema dengan batuk. kesian tapi kena kuat semangat.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. alahai siannya kak long..jgn nangis tau...kak long kena kuat

    ReplyDelete
  2. mula2 je tu.. nanti dah biasa dengan kawan, makin seronok dia g sekolah kan :)

    ReplyDelete
  3. lah kenapa nangis² ni... tkt jgkkan nnt kalau anak sy sekolah pun mcm tu agaknya...

    ReplyDelete
  4. kalo eB la, eB yg nanges. hu3

    ReplyDelete
  5. Semoga kak long cepat2 sihat.. baru kak long seronok pegi sekolah.. :D

    ReplyDelete
  6. Alahai sis, sian kak long.. Cpt sihat ye syg.. ;)

    ReplyDelete
  7. budak2...ada masa mmg meragam juga...
    tp kita susah hati kalau anak meragam..

    ReplyDelete
  8. budak2..biasa la ada masa ok ada masa meragam.

    ReplyDelete
  9. Anak saya yang sihat pun meragam inikan pulak kalau tak sihat...

    ReplyDelete
  10. Anak saya yang sihat pun meragam time nak pi sklh inikan pulk klw x sihat.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign