Fresh from the owner...

12 January 2012

Doktor gigi manakah pilihan kamu?



sejak Ezani si doktor gigi tu menang Masterchef, mesti ramai yang nak dapatkan rawatan dengan dia kalau dia buka klinik or dah start kerja as a dentist kan? jangan Doktor Ezani bawak sudip pulak time nak check gigi pesakit sudah la. hahaha... lain pulak ceritanya nanti.

bercakap pasal doktor gigi ni, yang mana satu pilihan akmu? doktor giginya lelaki or perempuan? tapi kebanyakannya sekarang ni, doktor giginya adalah doktor perempuan. even kat klinik gigi hospital ni pun doktor perempuan jugak. masa aku balik kampung encik suami last two years and checked gigi pun dengan doktor perempuan. kenapa ramai doktor perempuan?


lelaki tak minat ke nak jadik dentist? aku bukan apa. takut sikit nak cabut gigi dengan doktor perempuan ni. ye la... tenaganya macam mana kan? kadang-kadang risau jugak dibuatnya.dua tahun lepas jadik kat my nephew. nak cabut gigi susunya sebab dah berlubang. tapi gigi tu macam kukuh je lagi. doktor perempuan ni bius la nak bagi kebas. tapi masalahnya benda tu tak sampai lima minit pun dia dah panggil anak buah aku ni masuk.

tak sempat nak rasa kebas. bila cabut, of course la budak tu rasa sakit. menangis-nangis la anak buah aku ni. doktor kata anak buah aku ni mana la apa la. boleh pulak gitu kan? dah cabut ada pulak serpihan. memang anak buah aku ni menangis gila-gila. sampai trauma tak nak pergi dentist lagi. bila jadik macam tu nak salahkan siapa? dentist perempuan ke patient ke?











my foot: masa check gigi time pregnant pun kat klinik Masai dengan Pekan ni dua-dua perempuan. tak pernah lagi jumpa dentist lelaki yang duduk kat government. kat swasta ada la.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. sy dh jumpa 2 2.. lelaki n perempuan.. yg doc perempuan ms check time prgnant je doc llaki bila cabut.. xtau nape dapat doc llaki je.. walaupun g gov...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign