Fresh from the owner...

29 December 2011

Tunggu la saya besar.


Azfar memang selalu kena buli. ada masa dia yang buli orang. tarik rambut la baju la. kadang-kadang tarik hidung. ikut suka hati dia. tapi memang dia la selalu kena buli sebab kecik lagi. kalau baring je mesti si kakak-kakaknya ambik kesempatan. macam pic kat atas tu la. kesian dia kan?

kalau aku tinggalkan dia dengan kakak-kakaknya nak masak ke mandi ke, kejap lagi dengar la ada suara nyanyi-nyanyi: "Adik dah boleh duduk!" sambil lompat-lompat atas tilam. aduh, tension betul la! Kak Long la biasanya angkat dan dudukkan Azfar ni. nasib baik dia jenis tegap. at the age of 2-month dia dah boleh tegakkan kepala dan keraskan badan.

itu la bezanya antara dia dengan kakak-kakaknya. budak lahir cukup bulan ni memang cepat serba-serbi. macam Kak Long dengan Kak Ngah tak cukup bulan lahirnya, development takde la lambat sangat. cuma badan betul-betul tegap bila dia orang cecah 6 bulan. especially Kak Long sebab dia lahir kurang daripada 2kg.


manja sikit ni. mulut pun bising je. suka sangat ketawa. suka jugak main buih, main sembur-sembur. pening kepala ibu dia ni. rambut gugur la kalau dia main buih kan? encik suami pernah kata apa kena-mengena main buih dengan rambut gugur? okay... sila jawab?!

disebabkan selalu sangat kena angkat dek kakak-kakaknya yang berat lebih kurang nak sama je dengan dia tu, mesti Azfar tension. dalam hati mesti dia kata: "Tunggu la saya besar nanti. Tahulah saya nak buat apa dengan Kak Long dan Kak Ngah ni." ngeee...








my foot: Azfar memang cepat besar. baju yang kakak-kakaknya boleh pakai masa umur setahun or dua tahun, dia dah boleh pakai sekarang. dan dia sangat berat. lenguh tangan nak dukung dia kalau bawak berjalan-jalan. my kids tak pernah ada stroller mahupun buggy. kenapa ye? huhuhu...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. orang tua cakap camtu..kita pun tak tahu nape bila budak sembur rambut mak gugur

    ReplyDelete
  2. Hik3!!!!! Cian dia.. Kena buli erk.. ;)

    ReplyDelete
  3. heheh siannyaa dia...
    takpe besar sket nnti tgk lah
    dia plak duk smackdown kakaknya..

    ReplyDelete
  4. dah besar boleh jadi bodyguard kak long n kak ngah ni.. ada gaya bonzer. haha.. jemput join kuiz GA blog saya :) http://hebatkan.blogspot.com/2011/12/orait-last-quiz-for-ga.html

    ReplyDelete
  5. Dia cepat besar sebab dia lelaki kot. Kuat menyusu.

    ReplyDelete
  6. alhamdulillah.. sihat nya azfar.. brp kilo dah skg?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign