Fresh from the owner...

22 December 2011

Not RM20 diperkenalkan semula. Semuanya serba baru.


BNM perkenalkan not baru yang telah dilancarkan oleh PM semalam. lebih menariknya, not RM20 telah dikembalikan setelah dihentikan penggunaannya sekitar tahun 1995. dah lama gila kan? kalau dulu not RM20 warna merah jugak. kali ni tukar warna kuning. semuanya ada pembaharuan kecuali not RM50 yang kekal sama.

syiling pun syiling baru jugak. yang tu pertengahan tahun ni kita ada tengok kan? syiling ni akan mula diedarkan bermula Januari sementara not ni pulak bila masuk je fasa kedua tahun depan. harap-harap duit kali ni berkualiti la. tak mudah koyak. maklum saja la, rakyat Malaysia ni boleh tahan jugak ganas-ganasnya. hahaha...

kalau nak tahu boleh baca kat sini ye...








my foot: memang dah lama sangat kan tak guna not RM20 tu. mengimbau nostalgia lama je.

sumber & gambar kredit to myMetro


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. mcm x cayer. kuning eh? menarik :)

    ReplyDelete
  2. kertas nye jenis berkualiti, setanding lah kite dgn negara lain cam spore dan Aus sbb guna kualiti yg sama berbanding kertas lama yg senang koyak tu...huhu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign