Fresh from the owner...

28 December 2011

Masihkah kau ingat?


Ana, ingat lagi tak dengan tempat ni? hehehe... ala, tempat lepak kita la semester last. selalu duduk hostel je. sem last tu kan ke kita duduk sini. banyak kenangan rumah ni kan? view ni pun ambik masa hari nak hujan and i was alone at home.

sebelah rumah kita tu kan ke bangla yang duduk. hari-hari bau kari. naik pening kepala dibuatnya. bau kari dia orang lain. tak macam kita punya. dia orang letak rempah apa banyak sangat dalam tu. kat bawah tu jugak tempat orang jual burger. ingat lagi tak? 

kat seberang jalan tu ada kakak jual nasi lemak pagi-pagi. nasi lemak sambal paru. alahai... sedap tu!!! kena part paling best bila malas nak turun kan? walaupun lapar tapi memang malas nak turun makan. duduk tingkat tiga pun kecoh. macam duduk kat tingkat 10. muahaha...

ingat lagi tak satu malam tu ekau kena amek eden pasal eden ada kelas malam? kena pulak hari tu hujan. takut-takut eh kau bawak motor. slow and steady je. memang kena la dengan siput yang kau suka sangat tu. tapi tak apa. tu semua kan kenangan kita. macam-macam ada kat sini kan?

terima kasih la ek sebab jadik PA saya sepanjang masa dan sepanjang tahun. masih PA saya kan walaupun dah bersara? ngeee... i lap u la!!!







my foot: dah lama kita tak jumpa ek? last time masa kau baru tunang dengan Mie. sekarang dah ada anak seorang dah. huhuhu... 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 comments:

  1. Kenangan terindah kan sis.. ;)

    ReplyDelete
  2. Gelapnyaa langit...
    kat mana ni ya...
    seronokan bila mengimbau kenangan lama... :)

    ReplyDelete
  3. kenangan mengusik jiwa..hikhik.. gelap sgguh langit tu..

    ReplyDelete
  4. muahahaha kak sal ala kari bangla tu la yang kak sal terigau2... burger tu memang terbaekkkkk.. rindu sey nak makan burger tu.... muakekkeke. tapi terer ark saya bawak motor kat Shah ALam sekarang kalo suruh bawak motor rela jalan kaki kot.. muakekekkeke.... tulah kak sal anak dah tiga dah belum dapat jumpa.. jumpe pun masa akak ada alya kan?

    rindu gak kat akak...

    Eh gaji sume dah masul dalam buku 5.. akekekke buku 3 x 5 akekeke

    ReplyDelete
  5. seronok bila ingat pengalaman tinggal kat rumah sewa dulu2. mcm2 cerita :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign