Fresh from the owner...

22 December 2011

Ini cerita sebulan yang lalu.

kalau balik Terengganu, mesti akan singgah jugak ke pantai ni. kalau tak singgah pun, lalu area tu pun jadi la. especially kalau kena time laut berombak memang akan lalu je.  tak ada nak singgah-singgah. tapi kalau stay lama kat sana mesti nak bawak budak-budak ni jalan-jalan. tak ada la terperap je kat rumah.

my MIL duduk area perumahan. rumah pulak berhadapan dengan jalan raya. so, faham-faham je la space nak keluar untuk main memang tak ada. setakat depan rumah boleh la. kalau rumah ayah aku pulak, kawasan besar. kalau lepaskan anak-anak keluar pun okay je.

tapi kena make sure semua pintu pagar tutup sebab takut dia orang berlari ke jalan. memang la bukan jalan raya. tapi budak-budak kat sini bukannya reti bahasa. kalau bawak motor macam bawak kat jalan besar. berdesup. memang gila la bebudak ni.

layan pics la dulu masa balik Terengganu bulan lepas.

Kak Long memang berani mencuba.

ni abah la pujuk main buai. Kak Long lebih pada nak memanjat je.

mamat kecik ni nak jilat benda alah ni je.

Kak Ngah memang suka biau. dari mula sampai nak balik, nak main buai je.

ni operasi bawak ke pantai kejap.

Kak Ngah memang takut. jadik belum sampai dah nangis-nangis nak ibu.

budak tecik yang cool. okay je dia.

letak dalam buai pun dia suka.

memanjat je kerjanya.

ni pun abah pujuk main benda lain. asyik buai je. penat tengok.






my foot: taman permainan ni dekat je dengan pantai. memang seronok la bawak budak-budak ni datang sini. sambil main kat taman boleh hirup udara segar. hehehe... BW slow-slow ni. kalah siput.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. seronok melayan kerenah anak2 kan, tgk si tenit tu geram je sebab bambam betul

    ReplyDelete
  2. seronokkan bila tgk ank2 happy je main.. :-)

    ReplyDelete
  3. kiter pn sronok tgk drg sronok kan? :)

    ReplyDelete
  4. amboi!! sakannya deme main ayor... ;)

    ReplyDelete
  5. bersih dan tenang air laut tu ek...

    klu anak sya confirm dah terjun mandi...hehe

    ReplyDelete
  6. playgroun dan pantai tempat yg paling budak2 suka

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign