Fresh from the owner...

07 December 2011

Gores dan menyesal!!!


siapa-siapa yang guna prepaid mesti tahu ni kad apa. ye betul!!! kad gores dan menyesal. huhuhu... ni la kad topup untuk hotlink hot ticket. dah lama tak guna hotlink. jadik macam tak tahu perkembangan je pasal hotlink ni. dulu biasa jugak guna.

ceritanya begini. my BIL mintak aku goreskan dan topup telefon dia. aku pulak dengan hati yang ikhlas, cuba la tolong topup. ingatkan gores macam kad-kad topup yang lain. rupanya kad ni terlebih la 'canggih'nya. masa aku gores tu, tak nampak pulak angka. aku tanya nak gores guna apa ni sebab guna kuku pun tak jalan.

my sis kata guna duit syiling. aku pun ambik duit syiling dan gores sampai nak tercabut pelekat nombor tu. alahai... apa punya jenis topup la ni. tension betul! bila tengok nombornya tu, aku dah memikir sendiri, berapa agaknya angka yang hilang? kalau hilang pun angka apa. memang dok puas telek tapi tak nampak. my nephew kata benda tu biasa jadik kat ayah dia.

semua sekali ada 14 angka. berapa agaknya nombor topup ni? cuba teka? boleh? hahahaha... memang menyesal la gores, nyaris-nyaris kena beli topup baru. tapi semangat nak cuba dan tak nak bazirkan topup tu ada. cuba jugak la. lebih daripada sepuluh kali cuba baru dapat angka terakhir yang tak nampak langsung tu. alhamdulillah... berkat kesabaran dan izin Ilahi, terselamatlah sekeping kad topup daripada dimusnahkan. huhuhu...







my foot: malas nak tolong topup lain kali. buat sakit kepala je. hotlink pun pesal la guna kertas pelekat macam tu. menyusahkan la pada orang yang tak guna hotlink tapi terpaksa ganti balik topup sebab gores-gores terhilangkan angkanya.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. Ina pun penah kena camni sis.. Memang gewam!!!!!

    ReplyDelete
  2. Hot ticket ni untung utk yg banyak guna.. kalau cakap sikit2 rugi sbb jangkamasa tamatnya pendek..

    ReplyDelete
  3. mama selalu topup pakai mbb je. Tapi dulu penah beli top up, bila masuk nombor tak masuk duitnya. geram betul, rugi duit

    ReplyDelete
  4. kwn eB pernah kena dolo tapi sbb dier gores guna pisau. hu3

    ReplyDelete
  5. rasanya celcom punya top up tak mcm tu...

    ReplyDelete
  6. lor..lepasni gores pelan2 eh..=_+

    ReplyDelete
  7. haah le..pernah kena gak sekali..tergores sampai ilang no...hangin tul...seb bek tak byk jumlah tu..huhu tp rugi gak lee

    ReplyDelete
  8. leceh juga pd org yg t.biasa ni kan. ssl guna line

    ReplyDelete
  9. sy selalu topup pakai maybank2u ja.selamat!hehe..

    ReplyDelete
  10. sy pun pernah sekali nyaris² x blh baca nombor tu jenuh dok teka.. alhamdulillah akhirnya berjaya... x pernah lg beli hot tiket teringin jgk nak beli hihihihi.... selalu beli top up biaser jer...

    ReplyDelete
  11. how's life ? cariwriter.blogspot.com admin found your site via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found site which offer to dramatically increase traffic to your website http://xrumerservice.org they claim they managed to get close to 1000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer pagerank service white hat seo backlink service buy backlinks Take care. Jay

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign