Fresh from the owner...

16 November 2011

Misteri berakhir!!! Hehehe...

apalah yang misteri sangat ada dalam majalah Jelita tu sampai semua dok tertanya-tanya. aku pun baru dapat majalah tu last week. gigih mintak encik suami belikan. mula-mula dia lupa. kemudian dia caricari katanya majalah tu tak sampai lagi. bila pergi semula kedai tu, tauke kedai sendiri yang marahkan pekerjanya sebab tak cari benda alah tu.

balik je terus belek-belek dalam majalah tu. carik apa yang perlu la dulu. tapi encik suami ni pecahkan rahsia kat ahli keluarga. aisey... berebut la pulak my SIL dengan biras baru tu nak baca! huhuhu... dan inilah yang kita cari sebenarnya.

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




hasil tulisan aku yang keberapa ye ni? 11 ke 12 macam tu la. sebelum ni ada jugak yang dipublished dalam Jelita dan Mingguan Wanita. Dara.com pun ada. mood baik, idea datang mencurah. tak sampai sehari pun siap semuanya. cerita ni pun dah lama aku taip.


inilah hasil cerpen aku ya. dan itulah yang ada dalam Jelita keluaran Oktober. hehehe...







my foot: masing-masing tanya tips macam mana nak buat cerpen. semua atas minat. kalau tak ada minat takut tak ada flow pada cerita dan tak ada feelnya. ewah... macam pakar cerpen pulak aku ni.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Wahhh.. hebat3x. Seronok dpt kenal dgn kwn2 ada bakat ni.. :D

    ReplyDelete
  2. phewww! akk karang cerpen ok! tabik spring lah toing! toing! tahniah..

    ReplyDelete
  3. wouuu,,

    tak sangka lak sya kwn dgn blogger yg bukan teror kat blog je tapi kat majalah juge...

    hebat lah...

    sya suke baca cerpen tpi skang dah takde masa...

    awk dpt saguhati tak dr situ?
    best nyeee

    ReplyDelete
  4. vavavaavavav kan dah kataa....hehe
    berbakat yaa.....
    nk pinjam nona sapalah ni...
    {jarang sgt2 beli Jelita...eh..jarang apa..tak pernah beli pon :)}

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign