Fresh from the owner...

15 November 2011

Kena tinggal!!! Huhuhu...



encik suami ke Johor hari ni dengan my MIL, adik-adik dan biras baru. tujuannya nak hantar kereta kat my SIL. alang-alang tu menantu baru nak ikut jugak. me kena stay at home la sebab pergi dengan dua buah kereta. kalau ramai sangat ikut, takut balik tak muat la pulak.

lagipun Anis demam.takut jugak on the way balik dia muntah. dah lain pulak ke halnya. kalau dengan kereta sendiri tak apalah. no hal punya. pagi ni, Alya nak ikut abahnya pergi Johor jugak. aku bukan berat hati sangat nak lepaskan dia. tapi berat jugaklah. huhuhu...

sebabnya? dia mana pernah pergi jauh-jauh tanpa aku. dah la tu, dia orang planning tidur kat sana semalaman. boleh ke Alya tu? dia malam-malam bukan nak dengan abah dia. tapi my MIL cakap bawak je la. ajar-ajar la dia tu sikit. okay, dah ada orang sanggup dengar dia menangis and pujuk-pujuk, so me lepaskan jugak dia pergi.

tapi, aku yakin dia akan okay-okay je. cuma pesan aku pada encik suami, occupykan dia dengan somethign or anything yang akan buat dia leka dan tak ingat kat aku or adik-adiknya tu. insyaAllah, dia survive la. aku yakin tu.





my foot: missing her already la. huhuhu...

pic godek2 kat Google Image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Jgnkan berpisah lama.. kadang2 tinggal g kerja pun dah rindu pd anak2.. :D

    ReplyDelete
  2. takot nk mengahdapinyer. so far, x pernah biar shah gi memaner bwk anak2 jerk.

    ReplyDelete
  3. memamng sunyilah rasanya tetiba anak tak ada di sisi

    tp abahnya ada..anak mungkin hepi

    ReplyDelete
  4. betul la, bukan anak yang taknak pusah ngan mak, tapi mak berat hati nak lepaskan anak. rindu tuuu

    ReplyDelete
  5. kalo tggl sbb kene g kursus je tp kalo jenjalan aqil ngan ayah tak penah g tanpa ibu dia ni lg..

    ReplyDelete
  6. kita pnh terpisah 2mggu msa pregnant dlu..tiap2 mlm mngis..hahaha yelah ibu mengandung kan sensitip :P

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign