Fresh from the owner...

24 November 2011

Hujan oh hujan!!!

aku dah selamat sampai kat Pahang hari selasa petang. dalam keadaan hujan yang lebat dan renyai-renyai. ada certain area hujan lebat. certain kawasan pulak tak hujan langsung. dan certain kawasan yang lain hujan bukan main lebat. even masa turun daripada rumah my MIL pun hujan lebat gila. encik suami cakap tak nampak jalan.

tapi alhamdulillah... perjalanan kami selamat adanya. sampai rumah my father, nak kena kemas bilik la, lipat baju, susun baju, tukar cadar bagai. basuh baju yang menimbun. pergh... kerja yang tak pernah habis! tambahan bila cuaca lembab macam ni, baju susah nak kering. rasa macam nak beli drier je tapi my SIL kata baju dia habis rosak bila guna drier. dia tak beli tapi guna dobi punya. basuh kat rumah, dry kat dobi. self-service.

musim tengkujuh paling sedap tidur dan ramai jugak yang tak ambik perhatian langsung bahaya air tu. kalau banjir sekalipun, tak semestinya kita boleh main air macam tu je. kalau air setakat paras buku lali tu okay la. kalau kena yang paras pinggang tu memang saja je la kan?

dan hari ni bawak Azfar ke KKIA. monthly check and inject 6 bulan. hensem boy saya ni menangis la pulak sebab lama sangat nurse letak jarum kat pehanya. apa la. dan berat Azfar setakat bulan ni dah 8kg. dah besar dan makin berat. huhuhu... nurse pun cakap Azfar chubby.

hensem tak saya?






my foot: encik suami dah nak balik Johor. tinggal la anak-anak dengan aku je. macam biasa la. hopefully they will do just fine dan encik suami pun akan sihat-sihat je kat sana.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Alahai!!! Nak berpisah jarak blk.. Seksa rasanya.. Moga smua baik2 blaka ye sis.. ;)

    ReplyDelete
  2. wah..chubby sungguh aa si hensem ni.
    jaga diri dan anak2 bebaik ye ling..sama la kita,bjauhan dari en somi..

    ReplyDelete
  3. wah, 8 kg dah?

    sihat nye dak comey tu...


    cian hubby sorang2 ek...

    ReplyDelete
  4. akk pun nk blik kg risau gak ni takut banjir d tngh jln. rmh kt kg dh masuk air dah....

    ala t.tau jd ke tak neh!


    contest kt atas tu agak nk join tau!! ;D

    ReplyDelete
  5. Geramnya tgk azfar ni, tembam sungguh, yelah hujan2 ni mmg bahaya, moga2 tmpt dilanda banjir segera surut

    ReplyDelete
  6. hensemmm lahh..
    nk buat adik angkat..eh..anak angkat bulehh? hehee

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign