Fresh from the owner...

16 November 2011

Cerita balik raya.

raya haji dah lepas tapi aku baru terhegeh-hegeh nak cerita pasal balik raya. ala, tak sempat nak online la masa sampai Terengganu. even my MIL bila tengok je ada bawak balik lappy, dia cakap: "Masa bila nak online entahnya." nampak tak betapa bakal sibuknya menjelang raya haji tu. muahaha... bukan sibuk nak celebrate raya tapi lebih pada nak settlekan majlis kahwin my BIL.

on the way balik, hujan je. so masa kat Pahang tu je dah nampak ada kemalangan. cuma tak pasti kemalangan antara apa dengan apa. me dengan encik suami pun mula la mereka-reka cerita. boleh gitu? sempat snapped sekeping pic. nampak macam ada bas. tapi second kenderaan tak nampak sebab kami nampak asap berkepul-kepul pun keluar daripada longkang.


tak ada la kami nak berhenti tengok. perjalanan kena teruskan sebab dah lambat bertolak daripada rumah. tambahan pulak nak kena beli minyak masak bagai. my MIL pesan sebab minyak nak bagi kat tukang masak tak cukup. dan minyak masak brand tu tak ada kat area sana. kebetulan kami on the way balik tu la my MIL mintak belikan.


sampai kat Mesra Mall, hujan still lebat. so. encik suami je turun pergi beli minyak masak dengan makanan untuk anak-anak termasuklah dengan maknya ni yang dah lapar bukan main lagi. hujan kan. perjalanan pun boleh tahan. jadik perut pun macam lapar je la. hehehe...

inilah apa yang encik suami beli.

dalam pada encik suami kata malas nak masuk Rotiboy, dia masuk jugak beli roti. hehehe...

yang ni beli kat TMC je masa dia beli minyak masak tu.

cheese stick yang panjang kurus tu memang sedap. kena dengan tekak aku.


on the way balik ni mungkin jugak nak mintak encik suami belikan lagi la cheese stick tu. kalau tak hujan, confirm la dia ajak turun satu family masuk dalam Mesra Mall tu jalan-jalan. tapi aku tak berapa suka sangat berjalan kat Mesra Mall. kecik je aku rasa tempat tu. sekadar nak cuci mata sikit-sikit tu boleh la. satu je yang aku suka ada kat Mesra Mall: SECRET RECIPE!!! ngeee...






my foot: anak-anak la paling excited kalau balik kampung. tukang layan ramai. tukang sakat pun ramai jugak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. Nyummy3!!! Nampak sdap.. Chees mmg sdap kan..

    ReplyDelete
  2. kat pahang tuh, jln mmg takot eh? tmbh2 tgk eksiden g2. nauzubillah

    ReplyDelete
  3. aju pon suke sgt kat roti boy, skrg dh mjgkit kat anak2 hihii

    ReplyDelete
  4. seronoknyaa balik kpg...gee kalau balik kpg suke sbb byk makanan sedap2 jek...heheeh

    ReplyDelete
  5. sangat tak selesa jalan time2 hujankan

    ReplyDelete
  6. haitu blk kpg pon spjg jln hujan...dr kl smpi kedah lbih dr 5 kmlgn kitorg jmpa..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign