Fresh from the owner...

03 October 2011

Rumah dah siap tapi pahat masih lagi berbunyi.



sepnajang minggu lepas cerita Norman dan Memey kawen jadik isu dan spekulasi dan kontroversi. walaupun majlis dah tamat tapi pahat masih lagi berbunyi. yang ni aku dah baca kat banyak blog dan jugak forum. saja nak share kat sini buat kenangan di masa depan. sumber ni ada kat blog falihinjasmy.

dan tadi jugak aku terbaca kenyataan balas yang kakak Norman keluarkan pasal apa yang Chef Wan ni tulis kat status dia. aku baca tu kat beautifulnara. ni balasan apa yang orang tu mengaku kakak Norman cakap:


“Personally I felt a number of Chef Wan’s statements were a little bit too much. (Secara peribadi, saya merasakan beberapa komen Chef Wan sebagai agak keterlaluan)

“Especially ‘menyifatkan gaun yang dipakai Memey seolah-olah baru keluar dari mesin basuh & Setakat Berlian and pearls berjuta tu non of the pengantin can take the jewellery pun. Entah2 mlm ni jugak kena telanjang lepas tu Rafelessia ambil la balik simpan.’ IS ACTUALLY TOO MUCH” katanya di ruangan komen berita Mynewshub.my, semalam.

“We & They were actually served very well by Rafflesis’s group etc throughout the whole wedding preparation – In a Royal Suite for a couple of days & nights, no such thing as ‘diorang kena telanhjang terus, laa…!!!’….Rafflessia’s crews were all NICE PEOPLE specially selected to be the main SPONSORS…all the suits were taken care of perfectly well by the crews + the specially hired guards.

“I (as a concerned sister & as critical minded as chef wan—or may be more) had observed & analysed it myself…& we (family) were also made known earlier that the 12million is not actually for them, (kan dah buat completely dah 3 hari 3 malam di Tenggaroh) but for the WHOLE CEREMONY which is actually aimed to promote Malaysian Pearl Industry & Wedding to the whole wide world” katanya lagi.

“Norman & Sweet Memey r selected as their embassy after a number of job done & good record performed to this company long b4 this —tak salah kan? To help promote Malaysia? (see— MALAYs ..stop NEGATIVITY & jealousy-correct ur mind set, please!!!…(..or u r one of them after u’ve gone so far?” ujarnya mempersoalkan pihak yang mempertikaikan majlis tersebut.

“Correction-lagu tu, bukan lagu gereja….ahli choir tu, majority anak2 melayu kita dari satu club choir—- lagu2 tu, memang begitu syahdu & sedap (takkan nak nyanyi rock atau dangdut)….munkin Chef Wan nak lagu nasyid kot? atau tak pernah dengar Choir , kot? Dia hanya ingat choir hanya di gereja?,” jelasnya.


ini sebahagian yang dihiglightkan. kalau nak baca lebih boleh klik sini. sepanjang minggu ni mungkin kita akan baca dan dengar pasal ni. mungkin jugak akan masuk Melodi. siapa tahu kan? hehehe... kontroversi ni. pada aku, benda ni tak payah la nak besar-besarkan. habis setakat tu je. Norman dengan Memey pun dah sah jadik suami isteri. majlis RM12 juta tu biar la jadik sejarah.

yang sudah tu sudah la. biar la dia orang tentukan perjalanan rumahtangga dia orang kan? majlis dah berlangsung pun. tak kira la suka ke tak, cantik ke tak... kalau dia orang happy, kita nak peduli pun buat apa? bukan kita yang kahwin pun. hehehe...




my foot: bukan peminat setia mahupun tak setia Norman Hakim dan Memey Suhaiza. tapi pada aku, cukupcukuplah mengata. kita tak dapat apa pun. dapat dosa lagi ada la.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. dah agak mesti jd isu...
    takpe la,biar mereka la selesaikan camner.

    kita doakan je perkahwinan tu kekal ke akhir hayat...

    ReplyDelete
  2. lohai mcm2 isu kan, saya pon bukan peminat diorg, tp sudah2lah mengata, diorg pon dah berrumahtangaa...pada saya masing2 ada pendangan sendirik...moga kita semua dirahmatiNya

    ReplyDelete
  3. huh!!!
    sis, ni apa kes ni?!
    x paham sgt..

    ReplyDelete
  4. huhuhu..dr awl tgk gmbr diorg kahwin pon tk nmpk mcm psgn pengantin..betullah tu kata dia..mmg mcm model je :p

    ReplyDelete
  5. mcm2 citer psl majlis derang ni rupenya.

    ReplyDelete
  6. ada yg tak puas hati ni

    ReplyDelete
  7. kecoh kan psl ni...

    hhuhu,
    pembenci norman-memey tepuk tngan la masa ni...hihi

    ReplyDelete
  8. ada gak baca issue ni. mcm2 hal dunia.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign