Fresh from the owner...

13 October 2011

R.I.P? Apa tu? Nama orang ke?

semalam encik suami tanya: "RIP tu apa ye?" okay... dia dah lupa la tu. biasa la. dah tua. harus ke kata dia dah tua? ngeee... bila encik suami tanya macam tu, aku teringat pulak masa jaman aku belajar dolu-dolu. jaman matriks.

dalam salah satu paper exam (dah tak ingat paper apa sebab dah lama) tu ada soalan mengenai RIP ni. dia nak maksud penuh RIP. pergh...!!! ternganga kejap nak jawab soalan yang satu tu. sama ada aku tak ingat lecturer ada mention pasal tu ataupun memang lecturer tak mention or aku yang tak ambik port. hahaha...

tapi memang garu kepala kejap la. aku tak ingat apa aku jawab. tapi yang aku sangat pasti, aku hentam je jawab soalan tu sebab aku tak tahu. huhuhu... bengong betul masa tu sampai RIP pun tak tahu? bukanlah bengong. benda baru. kalau tak, idak la pembuat soalan masukkan soalan yang senang bangat tu.


Rest In Peace rupanya awak ye! buat malu saya je jawab salah. sampai sekarang aku ingat benda tu dan selalu gelak sendiri bila kenang-kenang semula jaman-jaman pembelajaran aku tu dulu.




my foot: zaman belajar la zaman yang paling banyak kenangan manis kan?

pic godek2 kat Google Image


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. hihi..betul betul betul..
    *eh,dah tukar header yea,cantik tu ling..! sukaa ai tau

    ReplyDelete
  2. hikhik subjek ape tu klua psal rip? akak pun main agak2 je makna dia .... t.sangka btul ;D

    ReplyDelete
  3. Dulu kita pun tak tau RIP tu apa..sekarang dah tau dahh..hehe

    ReplyDelete
  4. betul zaman study yg paling besh dan paling banyak kenangan

    ReplyDelete
  5. kite selalu sebut RIP tu klu org meninggal especially bangsa asing, klu utk islam tu ibarat 'tenang di sana bersma mereka yg beriman' ..

    :)

    ReplyDelete
  6. saya pun br tahu ni...hehehe

    ReplyDelete
  7. betul2..ada jgk pengalamn pahit time belajar..hahaha

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign