Fresh from the owner...

24 October 2011

Hari ni cuti!!!

Negeri Pahang cuti hari ni bersempena dengan birthday Sultan Pahang. pagi tadi dengar 21 das tembakan meriam. tiap-tiap tahun mesti ada tembakan meriam punya la. last year lupa nak counted berapa das dia orang tembak. dan tiap-tiap tahun jugak mesti ada jualan kat ekspo. benda yang sama dijual setiap tahun. tapi aku rasa zaman aku sekolah dulu lagi banyak barang yang dia orang jual. macam-macam ada.

sekarang ni dah tak banyak macam dulu. paling banyak jual baju dengan tudung la. ada jugak jual karpet dengan toto. tak variety la. dah tak best macam zaman aku bebudak dulu. kalau dulu setiap kali ada ekspo mesti dah siap kumpul duit sebab nak beli barang-barang kat situ. best seh!!!

semalam saja je bawak anak-anak berjalan ke ekspo. seronok jugak bawak anak-anak ni. macam-macam benda ada. layan gambar je la dulu.

yang ni ada nyanyian dikir barat.

kedai jam yang menarik minat Alya. siap singgah nak beli jam.

macam-macam paten angry bird ada. rambang mata tengok. hehehe...

si abah melayan anak-anak yang nakkan croc. Alya pilih hitam hijau. Anis punya kaler hijau pucuk pisang.






my foot: sambil jalan-jalan sempat ambik pics. hehehe... tapi ada jugak yang bawak baby kecik. kesian kat baby tu sebab tempat tu macam panas sikit. orang pun ramai. ada baby yang menangis. Azfar? maintain cool.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Menariknya kasut angry bird tu.. Comey!! ;)

    ReplyDelete
  2. comel nya kasut angry bird tu! serius!geram je tgk..

    ReplyDelete
  3. cute betul crocs tu!

    mata terjojol besar...hihi

    ReplyDelete
  4. hehe mcm2 adoooo...ni bukan anak2 je suke ni..mak2 pun geram..hee

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign