Fresh from the owner...

30 September 2011

Rempit oh rempit!!! Jangan sampai tersepit.


bila terjah blog mamanoriz tadi dan ada pulak cerita pasal rempit ni teringat masa aku duduk kat Shah Alam dulu. mula-mula bawak motor. pergi kelas ke meronggeng ke... naik motor je la. Shah Alam kat banyak roundabouts. pernah jugak kena sound dengan budak lelaki masa kat roundabout Seksyen 3 depan McD tu la. aku ingat lagi kata-kata budak tu. " Oiii... ada lesen ke bawak motor ni?!" eh, suka hati saya la nak bawak macam mana pun! saya bawak bersopan macam ni dah kira bagus apa. muahaha...

pernah jugak trlibat secara tak langsung dengan kemalangan melibatkan mat rempit ni. masa tu aku tengah drive. nak ambik encik suami yang baru Shah Alam daripada Johor. on the way tu, ada la segroup budak lelaki ni bawak motor siap whellie bagai. ada la dalam 5 orang. cara dia orang bawak memang menakutkan. aku bukan apa, takut la aku terlanggar dia orang.


itu waktu siang dok merempit. waktu malam tak tahu la macam mana. dalam hati dah terdetik: "Jatuh budak ni nanti baru tahu!" alahai... masin betul la kata hati aku ni. elok-elok je lepas kata, budak soerang ni terlanggar member dia kot. jatuh la terseret kat tengah jalan. aku kira kat belakang dia orang la. mujur jugak tak ada orang lain yang bawak motor berada berdekatan. kalau tak, tak pasal-pasal je terlibat sama. apa jadik dengan budak tu, aku tak tengok. tapi tak teruk sebab dia boleh bangun je lepas tu. cuma  motor la kot jammed sikit.

aku tak tolong? TAK! first sebab aku terkejut. kira aku bawak kereta perlahan je. tu yang dapat tengok semua tu. lepas eksiden tu aku belok masuk simpang rumah siapa entah. called encik suami kejap ambik semangat. kalau bawak laju dan budak tu jatuh depan aku, mahu aku langgar dia secara tak sengaja. macam mana la dengan perasaan orang yan langgar orang ni. lepas tu, orang yang dilanggar tu meningal? aku yang terlanggar anak kucing secara tak sengaja pun dah terkenang-kenang. secondly, ada orang lain yang bawak kereta  berhenti tolong. tu aku tengok lepas semangat dah pulih sikit.

aku pun tak faham apa yang dia orang dapat dengan merempit ni. kepuasan? selama mana? keseronokkan? sekejap je. kalau mati macam mana? seronok la kena seksa dalam kubur tu? tension? tak ada cara lain lagi dah nak hilangkan tension. terjun bangunan la senang deiii... okay, jangan buat ye!!! masih banyak cara nak yang boleh kita buat untuk seronok-seronok ni. rasa macam nak pergi selami je perasaan bebudak tu. aisey!!!




my foot: memang itu la yang patut kita buat. selami perasaan budak-budak ni. menghukum tak membantu. tapi ada jugak yang memang jenis tak boleh nak bantu dan tak mahu dibantu. susah jugak.

pic godek2 kat Google Image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. hehe,ingat citer FK lagi...

    merasa jugak naik motor yer,izan tak ingat dah last naik motor bila hehe...ada rasanya dgn adik ari tu.setelah berpuluh tahun x naik hehe.

    kira mulut masin ni,sebut je terus jadi dpn mata huhu..mujur la bdk tu elok ada huhu

    ReplyDelete
  2. eh, ada lak nma sya tumpang glamer kat sini ek

    hehehehe...

    oh, dulu awk bwk moto ek?
    teror la...
    sy bwk depan umah je berani...

    ReplyDelete
  3. TGOK GAMBAR TU KESIAN KT BUDAK POMPUAN TU X PASAL LAU JATUH REBEH SINI SANA X LAKU DH...APA LAA NK JADI

    ReplyDelete
  4. kita tk pnh lg drive sambil lalu sebelah budak rempit..tp dlu igt lg msa ayah amik sy kt pudu pukul 2.30pgi, tetiba tgh ayah belok mat rempit lalu bermaia2 smbil laju2..perghhh seram mak takut lggar diorg..

    ReplyDelete
  5. kalau jumpa cam terasa nak langgar jer...oh, jahat pulak

    ReplyDelete
  6. Saya terlanggar katak lintas jalan pun still bleh teringat..ni kn langgar org..ish..ish..kesian katak tu mati katak..hehe

    ReplyDelete
  7. akak t.pndai naik moto. klau pndai mesti jd minah rmpit gak kihkih


    mmng kurang snang la sbnarnye klau jumpa geng2 nih. samseng jlnry la depa nih kan

    thnx singgah, akak folo

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign