Fresh from the owner...

15 September 2011

Pagi ni kena bersiap-siap awal sikit!

my dad balik petang semalam dan cakap ada respon bila doc panggil nama my BIL. dia buka mata. tapi yang lain-lain tu tak ada perubahan. encik suami cakap, ada perkembangan sikit okay la. insyaAllah, jika panjang umurnya... panjanglah. my sis pulak akan balik hari ni dan my dad akan ganti dia. me kena rush la buat everything sebab hari ni nak bawak anak-anak monthly check-up kat KKIA. mungkin aku terpaksa angkut semua sebab my sis ni jaga anak my other sis. 

biasa kalau my sis tak ada, ayah aku la tengokkan. tapi sekarang ni aku la yang tolong jaga. tapi tak kisah mana pun sebab dia dah besar. dah tiga tahun. anak saudara sendiri jugak. nasib baik jugak bulan ni cuma timbang je. tak ada cucuk-cucuk bagai. dan aku kalau bernasib baik mungkin akan buat pap smear. aku dah cakap dengan my other sis tu kalau tak ada orang kat rumah, aku akan bawak anak dia ke klinik. jumpa kat sana la. nanti boleh la dia tengokkan Azfar time aku nak ber'pap smear'.

nak ke dapur la kejap. pagi ni budak-budak start sekolah semula. kena tengok apa yang ada dan tak ada kat dapur tu dulu.





my foot: aku dah start kena flu. wah... bila badan penat, cepat je sakit singgah!!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. Nilah kuasa seorang wanita yg boleh goncang dunia.. allah bg keupayaan utk handle mcm2 perkara sebaik2nya.. Moga segala urusan dipermudahkan ye sis.. ;) take care.. Drive safely.. Dont drink & drive.. Hehehehe

    ReplyDelete
  2. mama tak penah lagi buat papsmear. Isyhh dah 2 tahun bertangguh nak buat. Anis buat entri ni baru teringat balik

    ReplyDelete
  3. perpaduan keluarga uat kite tabah nak harung semua kan...

    awk jaga diri sbb kena sihat utk jaga yg lain pulak...

    sya dah lama tak uat pap smear...huhu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign