Fresh from the owner...

12 September 2011

Macam mana tu?

jadik masa raya ketiga. someone close to the family bagi kawan dia pinjam kereta during raya. kereta tu pulak akan jadik hak milik my SIL sebab dia repair kereta tu masa that car dengan old owner. daripada tempat asal, kawan someone close to the family ni bawak balik ke Terengganu and dia siap guna la. 

masa nak pulangkan that car, kawan tu tak nak datang rumah. meaning dia mintak kereta tu diambil. bukan ambil kat rumah dia jugak. di pertengahan jalan. kenapa dia tak nak datang rumah dan tak nak bagi orang ambik kat rumah dia, aku pun tak tahu.

cuma yang timbul kemusykilan bila mana someone close to the family bagitahu my SIL dan semua orang dengar apa dia cakap: "Dia kata masa dia bawak kereta tu daripada lumut okay je. Dia guna time raya pun okay jugak!" dan ayat dia tergantung. habis tu apa masalah dia? sebab semua orang dah pandang, he added: " Maksudnya kereta tu okay la." erk!?

me and hubby dok pandang sesama sendiri. kalau ikut logik akal, tak payah cakap macam tu la kalau kereta tu okay. unless ada yang tak kena dengan kereta tu and you try to cover it. betul tak? dia nak bagitahu yang kereta tu bila je owner baru bawak dan tak okay, bukan salah dia? kalau aku la, timbul jugak rasa syak wasangka kenapa dia sampai cakap macam tu. tambahan pulak dengan keadaan dia yang tak nak datang rumah. tak bagi ambik kereta kat rumah. lagi la boleh timbul macam-macam spekulasi kan?

aku pandai jugak bawak kereta. tahu condition kereta tu sedap ke tak. tapi kalau dah kereta tu ada problem, cakap je la. atau mungkin aku je yang syak bukan-bukan? entahlah...




my foot: skeptikal ke aku ni? huhuh... cautious je. walau rapat macam mana pun kawan tetap boleh tikam belakang kan?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. Ermmm!!! Pelik jgk dear.. Ermmm!! Kete tu rosak ke?! Ermmm!! Ina dah mula keje dah arini.. Tp esok cuti blk masuk darah.. ;)

    ReplyDelete
  2. mungkin kereta tu ada masalah ni...

    ReplyDelete
  3. manusiaa ni kadang2..dlm nk cover sesuatu...dia juga yg mendedahkannya....hik2

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign