Fresh from the owner...

03 September 2011

Dah hari ke-4 rupanya!!!


aku tahun ni beraya dekat Terengganu. actually, every year beraya kat Terengganu pun. cuma this year kira special sikit sebab my BIL got engaged yesterday. majlis pukul 9 malam mula. tapi biasa la kalau dah ramai sangat orang ikut, lambat la jadiknya. and pihak kat sana pulak dah cuak takut tak jadik datang. hahaha... 

akhirnya bertunang jugak BIL aku tu. aku tak sempat nak snapped pics. sibuk dengan anak-anak je. lagi pulak, aku tak masuk dalam rumah. ramai sangat dah yang masuk. even yang tak patut masuk pun, masuk jugak. so me stayed outside je dengan the kids kecuali Alya ikut encik suami.

before pergi, my SIL ada cakap dekat encik suami, in case her husband tak boleh nak cakap... dia mintak my husband la jadik tukang cakapnya. masa kat dalam rumah tu husband my SIL jadik panik pulak. jadik my husband la took over. hahaha... macam-macam la. tapi encik suami kalau bab bercakap memang terbaik punya. dia mulut manis. menurun ke anak-anak aku rasa perangainya yang satu  tu.

theme from my BIL's side

theme pihak sebelah

apa-apa pun, happy engagement dear brother. majlis besar mungkin akan berlangsung end of this year jugak la kot. sebab according to encik suami, pihak sana bila dia tanya nak langsung bila, ikat berapa lama, berapa belanja semuanya dia orang cakap bincang semula. ikut pandailah encik suami saya kata. asal bahagia sudah. kalau nak pilih time semua adik-beradik ada memang susah la. even masa kawen me and encik suami ada dua orang adik dia yang tak ada sebab tengah busy nak exam. majlis tetap berlangsung macam biasa je. langsung tetap kena langsung kan?




my foot: tunang my BIL ni kawan my SIL sejak sekolah rendah. and she had a crush for him daripada mula sampai sekarang. alhamdulillah. jodoh panjang. bertunang jugak akhirnya. hmmm...

pics godek2 kat Google Image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign