Fresh from the owner...

04 September 2011

Bila dah nak balik barulah...

benda ni berlaku pada aku. mungkin pada orang lain jugak. masa ada peluang nak mengemas, tak buat. dah ada anak-anak ni lain sikit. kadang-kadang tengah mengemas kena layan yang ni la, yang tu la. dok tertangguh je. nak buat macam mana. kalau time belajar dulu, memang dah santak-santak hari baru la sibuk nak cari itu dan ini. mula la terkejar-kejar. lepas tu ada la yang tertinggal, tak jumpa la.

kat rumah MIL ni semua orang dah pakat-pakat nak balik dah. semalam tiga orang balik. seorang ke Perak dan dua lagi ke Shah Alam. hari ni seorang lagi nak balik Tangkak. yang ni perempuan. baru je kecoh-kecoh tak jumpa spek matanya. meraba la mencari emua orang. hahaha... dia sendiri tak ingat mana dia letak speknya tu. baru jugak kejap tadi speknya dijumpai kat tempat dia tidur semalam. ha, macam mana tu?!

aku memang tak boleh nak packing awal-awal. tak reti. nak kena tunggu hujung-hujung tanjung baru boleh kemas. kalau kemas awal pun, sampai waktu nak balik baru la siap mengemas. ngeee... teruk kan? dah jadik habit. susah! cuma sekarang ni aku buat check list. apa barang patut ada. so, senang nak manage.

kamu-kamu macam mana?



my foot: kalau time belajar dulu bawak balik baju sehelai je. baju tu pakai balik, baju tu jugak la pakai semula time nak balik ke sana semula.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. ekekeke,

    sama je feel sedara pompuan awak tu dgn sya, selalu misplaced spek...huhu

    dan sya pun suka uat last minit...

    dah tua-tua ni pun perangai say tak berubah..huhu, lagi teruk dr awak...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign