Fresh from the owner...

26 September 2011

Bawa anak-anak melawat ayah!!!

my kids panggil my BIL, ayah. sebab kat rumah my dad ni cuma ada seorang je ayah. ibu ada dua tiga. mama ada seorang je. jadik ayah dengan mama dia orang kekalkan panggilan tu. anak-anak pun panggil ayah dengan ma. anak-anak sendiri pun sama jugak. cuma melibatkan ibu je la berbeza. kalau my kakak dia orang panggil Ibu Ngah sebab me dia orang panggil ibu.

kebetulan encik suami ada lagi, kami ni bawak la anak-anak melawat my BIL. lepas tu ayah aku pulak suruh bawak anak-anak buah 3 orang untuk tengok ayah dia orang. tapi bila sampai sana bukannya dia orang tenok pun. melompat la. berlari la. kejap ke sana kejap ke sini. sampai satu tahap, melilau my sis carik anak-anak dia sebab time tu dah nak balik tapi dia orang entah berkejar ke mana.

anak-anak pun sama. tak reti dok diam. Anis mengusik si adik-adik polis. Alya berlari ke sana sini. Azfar memang cool. diam je. sampai masa tidur.

ni tengah tengok orang ramai

yang ni pulak asyik nak lari je

super cool

melawat ayah tu kejap je. selebihnya masing-masing nak buat hal sendiri. bila dah ramai sangat orang mula la masing-masing. pening kepala encik suami melayan karenah anak-anak. sabar je la Yang!!!




my foot: cuma Azfar bila naik lif dia mula menangis. encik suami kata dia lupa nak bacakan ayat kat Azfar sebab dia baby dan dia senang nampak 'benda-benda' pelik. malam tadi anak-anak ni kejap-kejap menangis. huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. klu org jawa akan baut 'suwoie'
    penah dgr tak?

    utk elak anak nangis dan nmpak benda2 la...

    ReplyDelete
  2. Comel anak-anak nor.....
    Budak-budak kalau dah dapat kaki mane reti duduk diam...

    keluarga mummy kekal panggilan seperti yang anak-anak panggil. Mummy 3 beradik, sorang mama, sorang mummy dan sorang umi. jadi anak-anak sedara mummy panggil 'mummy' pada mummy begitu juga ana-anak mummy kepada mak sedaranya. hubungan jadi lebih akrab......

    ReplyDelete
  3. Gi hospital ke yg buat anak2 nangis ni dear?

    ReplyDelete
  4. perlu memeriksa:)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign