Fresh from the owner...

04 August 2011

Disney: Phineas and Ferb...


pernah tengok kartun ni? siapa yang ada astro dan ambik pakej kartun, mesti pernah tengok. kalau tak tengok cerita pun iklannya. aku selalu jugak tengok. seronok tengok Phineas and Ferb ni. kreatif. macam-macam yang dia orang cipta dan reka.


watak-watak dalam Phineas and Ferb

kakaknya pulak si Candice memang selalu la berhasrat nak tangkap sia adik-adik dengan barang ciptaan dia orang tu. tapi tak dapat. bila mak ayah dia orang balik, mesti ciptaan tu dah hilang. dalam kartun ni selain si Phineas yang banyak cakap dan berhidung tajam serta Ferb yang pendiam, ada jugak watak Perry the Platypus aka agent P

masa jadik agent P

masa jadik Perry

ada jugak Doctor Evil yang selalu je nak musnahkan dunia ni sebab masa kecik dia tak dapat layanan yang sebetulnya daripada parents dia. 


budak-budak kat rumah ayah aku ni suka layan cerita kartun. kadang-kadang aku pun layan jugak la sebab Alya pun akan mintak nak tengok cerita kartun. nak tengok CSI ke mana-mana chanel lain pun susah daa... kalau tak nanti makcik tu membebel-bebel. pening kepala saya ni.




my foot: hehehe... seronok jugak apa layan kartun ni.

pics godek2 kat Google Image

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. kt rumah tk amik pakej kartun..hikhik

    ReplyDelete
  2. sya tiap2 ptg kena tgok kartun ni sbb hero kecik suka...huhuuuu

    buhsannn jer..

    btw, i folo uuuu :)

    ReplyDelete
  3. Kat umah nan ado astronya. Memang best layan katun nih ☺☺

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign