Fresh from the owner...

18 August 2011

Aduhai... sedihnya saya!!!


terbaca tentang ini di blog ben ashaari. kadang-kadang kita mungkin terlupa tentang mereka. kita kenyang sampai ada lebihan makanan dan pembaziran sedangkan mereka berjuang untuk mendapatkan sesuap makanan.

di sini makanan mewah terhidang. di sana tiada apa yang terbentang. sama-samalah kita saling bantu-membantu. boleh ke sini untuk maklumat lebih lanjut.



my foot: selalunya kalau tengok penderitaan dia orang especially the kids, aduhai... hati tersentuh betul. sebab tu jarang nak tengok video macam ni. nanti nangis la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. ada baca gak tadi. tapi xsampai hati nak tgk vid tu. tu pun dok teringat2 sebak rasa

    ReplyDelete
  2. ya allah, sedihnya...

    huwaaaaa...

    tak sanggup..

    sama-samalah kite hulur mana termampu kan...

    ReplyDelete
  3. kdg2 kira rsa kekurangan dan tk cukup mewah tp kita lupa akan org lain yg serba serbi tak cukup kan..sedihnya..

    ReplyDelete
  4. iyelah kadang2 kita makanan sampai membazir tak ingat dunia.. Tapi lagi ramai yang memerlukan di luar sana kan kak?

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign