Fresh from the owner...

09 July 2011

Walaupun benci tapi hati tetap sayang!!!



malam tadi before kami tengok 'astro first', me and encik suami ada la berchit-chat sikit. kebetulan the kids tidur awal sebab siangnya tak tidur langsung. masuk je waktu maghrib, masing-masing dah macam tak larat nak bukak mata. so, bagi tidur je la. kalau tak nanti, mengamuk sakan la pulak.

he mentioned about being hurt by the loved one. katanya, kalau orang yang disayangi buat hal especially the closest one (meaning the wife la kan!), sakitnya dalam hati hanya DIA yang tahu. walaupun mungkin timbul rasa benci tapi jauh di sudut hati tetap sayang. tak kira la apa yang dia cakap sekalipun.

aku la yang selalu buat dia hangin satu badan. hahaha... encik suami ni ada pantang larang. kadang-kadang aku sesaja je langgar pantang larang dia tu. mula la naik hangin kalau orang tak layan dia cakap. aku pun hangin jugak sebab ada masanya, aku ni malas nak bercakap. pertembungan dua sifat yang berbeza. encik suami suka bercakap sedangkan aku tak berapa.

jadik... bila ada kes hangin satu badan ni, dia suka selesaikan on the spot. cari sebab dan selesaikan. most people, kalau gaduh-gaduh manja gitu... mesti ambik jalan selamat, senyap and larikan diri kejap. encik suami is a bit different. kalau dia tengah berleter ke, marah-marah ke... kena layan. cakap la apa pun. janji kita layan dia bercakap. jangan senyap je.

hmmm... reda je la. suka ke tak suka bercakap ke, cakap je la. huhuhu...


my foot: sakit perut pulak awal-awal pagi ni. oh, ya! 'astro first' yang kami tayangkan kat bebudak semalam was KARAK. tapi sound slow la. dah tengok ke? macam tak berapa nak best je cerita tu. tapi untuk budak-budak dah cukup menakutkan. ngeee...

pic godek2 kat Google Image

















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. layan ajelah suami tersayang tu kak... elokla bercakap dari senyap.. sekurangnya kite tau ape puncanya kan? Hehe

    karak ada takut jugak la....

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign