Fresh from the owner...

06 July 2011

Mengimbau kenangan silam mood is on!!!


masa aku study kat PPP/UiTM dulu, banyak kenangan yang tercipta. ceh! macam jiwang la pulak. masa tu la kenal orang tu. kenal dengan orang ni. masa tu jugak la nak belajar erti hidup dan siapa boleh percaya dan siapa pulak yang tidak. masa tu jugak la aku berkenalan dengan encik suami. walaupun ada internet bagai tapi masa tu kan ke semua barang-barang elektronik tu mahal. siapa yang ada PC dengan handphone kira dah best benar la. biasanya kalau nak called rumah, beratur guna public phone. duit syiling memang banyak nak guna la. bukan macam sekarang. handphone macam-macam bentuk.


 dah seminggu. kejap baik kejap tak. selera makan pun dah kurang. pergi klinik, doc kata temperature tinggi tapi tak bagi mc pun. sampai satu tahap, rasa macam tak larat nak bangun. kat tapak tangan dah keluar bintik-bintik merah. pergi klinik malam tu jugak and klinik suruh pergi hospital sebab dia orang macam denggi. sampai hospital pun dah pukul 12am. menunggu pulak nak ambik darah la apa la...

time tu budak-budak TESL duduk dekat Seksyen 6. sekarang ni hostel tu dah jadik hostel budak lelaki. tak lama pun duduk kat situ. dalam dua semester je kot. lepas tu pindah ke Seksyen 18. tempat belajar kat Seksyen 17. macam-macam kejadian yang jadik masa duduk kat Seksyen 6 ni. blok ada 2. 1 blok untuk pelajar perempuan. 1 blok lagi untuk pelajar lelaki. tiap-tiap petang lepak depan taman. area tu kan ke area perumahan jugak. aku kena admitted ward masa duduk Seksyen 6 la. doc suspek denggi.
aku masuk ward je, malam tu jugak fogging. perh... hebat kan?! aku started demam


last-last kena tahan wad. aku ingat lagi doc kejut aku pukul 3am dalam keadaan marah-marah sebab tak datang awal ke hospital. aku pulak tengah mamai. semberono je jawab. hangin la doc tu. doc perempuan memang selalu hangin kot. hahaha... dan aku ingat jugak doc kata condition aku tak berapa bagus sebab temperature tinggi. dan yang paling aku ingat, doc handsome bernama Shahril tu. ngeee... seminggu je kat ward. lepas tu discaj. selamat tinggal doc Shahril. huhuhu...

sepanjang aku kat ward tu, warden dengan kengkawan je la yang datang melawat. ayah aku nak datang tapi aku tak bagi. tak payah la susah-susahkan diri nak tengok aku. kenangan tu. takkan ada kat mana-mana. aku ingat jugak doc ada tanya ada berdarah gusi... aku jawab tak walhal ada. malas nak duduk lama-lama kat ward. pening!!!


ada sorang kawan aku tu siap cakap, "Sebab pakai kebarunglah aku masuk hospital!" hahahaha... apa kena mengena la kebarung dengan aku masuk hospital tu. sebenarnya aku jenis yang pakai baju kurung dengan jeans and T-Shirt je kalau pergi kuliah. kena pulak sekali tu aku pakai kebarung. tapi budak tu saja je cakap macam tu. tak ada kaitan la apa aku pakai dengan denggi. kebetulan je pakai hari ni esoknya demam. ngeee...

pengalaman-pengalaman time belajar dulu berharga sangat. siapa nak bagi kan? hehehe... kalau taip bab ni je boleh jadik novel. terlebih fofular susah pulak.



my foot: perasan je lebih. tapi tu la... niat nak menulis tu memnag ada. tapi malas je yang jadik batu penghalang sekarang ni. huhuhu...

pics godek2 di Google Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. hihihi mengimbau kenangan silam yea? pengalaman mendewasakan manusia.. bagus tu sebab nanti boleh share dgn anak2 sebagai panduan bila berjauhan dgn parents :)

    ReplyDelete
  2. Pengalaman mengajsr kita menjadi lebih dewasa :)

    ReplyDelete
  3. kenangan indah waktu belajar.suker2!hehe..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign