Fresh from the owner...

06 July 2011

Ke mana mahu lari?


kadang-kadang kita perlukan masa untuk diri sendiri. perlukan ruang untuk lari seketika daripada apa yang kita lakukan. bila ada tekanan dan kita tak jumpa jalan penyelesaian kenapa ia terjadi, kita perlukan ruang untuk menyendiri... at least for a while. we really need that space.

as for me yang ada anak kecik... bila rasa tension je memang ada rasa nak lari. sekurang-kurangnya sekejap pun jadik la. tapi bila memikirkan anak-anak... tak sampai hati pulak nak keluar tinggalkan dia orang. end up? terpendam la rasa tu. ada masa, bila benda tu dah pack sangat... rasa nak gila pun ada. tapi aku muhasabah diri.

kalau aku gila sebab tak boleh tangani stress, siapa nak jaga budak-budak ni? pendam pun pendam la. aku rasa sikap orang yang suka menulis macam tula kot. sebab tu aku jarang nak bercakap dengan orang. my hubby said aku ni tak berapa nak mesra orang. mungkin la kot.

kadang-kadang tu jugak, malas nak bercakap. ada masa tak ada benda yang nak dicakapkan. nak beramah-mesra dengan orang pun malas. teruk kan? aku bukan la macam orang lain yang boleh bercerita macam-macam dengan orang walaupun cuma nak sembang-sembang kosong. terlebih ramah kang orang mengata pulak. susah!!!

biar la aku macam ni. tengok anak-anak yang tengah lasak ni pun boleh buat kepala aku jam. hahaha... tambah jam kalau dok memendam sendiri je. tapi dah tu diri aku. terima je la. jangan jam terus dah la. hahaha...


my foot: dah bangun pulak si Azfar ni. got to go la... nanti sambung ek...

pic godek2 di Google Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. sabar yea.. dugaan ber anak kecil mmg berat dan blh buat tertekan sepanjang hari. cara saya, keluar berjalan amik angin luar.. sambil tu pandang dan ingat balik siapa anak2 dlm hidup kita. bkn apa, kdg2 saya marah sbb org lain buat hal tapi terlepas moody kat anak.. :)

    ReplyDelete
  2. Banyak2 bersabar ye alya..lumrahla..Allah swt yang membolak-balikkan hati kita..kadang2 gembira, kadang2 duka..semoga dikuatkan iman untuk menghadapi dugaan di hari mendatang..kuatkan semangat ye..amiin =)

    ReplyDelete
  3. better tulis/luahkan masalah tu k..sama mcm i,suka pendam masalah.kalo nak tulis kat blog pun,kena juga berhati-hati..

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign