Fresh from the owner...

29 June 2011

Learn from the past!!!


kenapa kadang-kadang kita susah nak belajar daripada kesilapan yang lepas? kenapa kadang-kadang kita ulang buat silap benda yang sama unintentionally? tanpa niat pun. ada yang memanggilnya self-protection sebab tu bila jadik kita buat tanpa sedar. betul ke? mungkin jugak. mungkin jugak tidak. bergantung pada orang yang menilai kot.

and today, i did the same mistake. all over again. unintentionally actually. but then had to pay the price for it la. it was my fault and i had to admit it. reason for doing the same thing was, kalau kita dalam keadaan terdesak dan tak berfikir... benda yang tak kita jangka akan keluar. sebab tu kena fikir sebelum buat.

the truth is, benda tu bukan besar pun. very tiny. little mistake la. tapi macam yang encik suami cakap la, kalau benda tu besar memang kita tak boleh buat apa dah. tapi benda kecik-kecik la kena elak. walaupun kecik sangat. orang akan cakap... alah, benda macam tu pun nak marah! tapi benda kecik tu la yang akan buatkan sesuatu tu jadik besar to some people.

yup! had to admit it that the truth hurt. katakan yang benar walaupun ia pahit. honesty is the best policy. so from now on... from the moment i write this, i will... with my very best to avoid small mistakes and repeating the same mistake and i hope that Allah will guide me!!! i apologised for my wrongdoings. I'M SOOO SORRRRYYY!!!


my foot: kesilapan dan manusia tu tak dapat dipisahkan. tapi yang selalu menjadikan manusia itu terpisah adalah kesilapan itu sendiri. betul kan?

pic godek2 di Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign