Fresh from the owner...

12 June 2011

13th May 2011... Ada apa dengan tarikh itu?


ni la Muhammad Izz Azfar yang membawa maksud Izz tu kekuatan dan Azfar, orang yang berjaya atau menang.. sekarang saya dah ada hero seorang. buat teman encik suami. ada jugak la temannya beraya pakai baju melayu tahun ni. hahaha... pakai baju melayu ke si kecik aku ni? 

Azfar macam his sisters jugak, dilahirkan normal. alhamdulillah... rasanya delivered si mamat kecik ni la paling senang. contraction started around 3 am. tapi tak rasa sangat sebab sakit macam tu masa 6 to 8 bulan dah rasa. ingatkan sakit biasa je. around 5 am couldn't sleep. rasa lain macam je sakit ni. hahaha...

macam tak tahu pulak macam mana sakit bersalin. reason jadik macam tu, Azfar ni je yang lahir cukup 9 bulan (38 weeks!!!). his sisters lahir premature. tak ada tanda-tanda pulak tu. cuma sakit je. and contraction tu jadik makin lama selang 15 minit. called ambulance around 7 am. dalam 15 minit tu ambulans datang. nak jugak naik ambulans tu.

sampai hospital, checked 'jalan'... masuk labour room, pukul 9.21 am, dia selamat dilahirkan dengan berat 3.2kg. lagi besar dan berat as compared to his sisters. nurse pun ada cakap, kalau dah keluar ni besar, lepas ni kalau pregnant lagi... baby pun possibility akan besar jugak. erk!!! nak keluarkan yang ni pun dah separuh nyawa.

doc yang checked dia masa jaundice ada cerita pasal experienced dia masa delivered. baby dia 3.8kg. tersangkut bahu babynya kat tulang pelvik masa delivered. huhuhu... takut saya mendengarnya. tapi tu semua dugaan dan bahagian masing-masing kan?

wokey la. nak layan si kecik saya ni dulu. to be continued ek...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. huu~ takut nya dengar orang bersalin . tak tahu kalau diri sendiri cmne . haha . belajar tak habes . gatal sangattt ! :)

    ReplyDelete
  2. comel babynya ^__^ flying kiss!


    p/s: kak.. dni tukar blog dni hari tu jadi yang dni follow semua hilang.. tukar dari yahoo ke gmail.. akaun yahoo dni tak guna dah.. kalo akak klik komen2 dni yang dulu tu dari akaun yahoo so kat situ tade update entry.. dni floow akak guna akaun gmail lak tau :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign