✿ Rumah SalYa ✿: December 2010

Fresh from the owner...

14 December 2010

Busha! Busha! Busha! Ada apa dengan BUSHA?!



alya sangat suka dengan busha. setiap kali encik hubby balik atau nak balik, dia mesti pesan belikan busha. dan selalunya jugak dia siap pesan kaler apa yang dia nak. barubaru ni dia mintak kaler hijau. luckily, masa encik hubby nak balik, dia carik jugak la busha hijau. memang alya suka sangat.

nampak je ada beli busha, terus nak pakai. tak payah basuh. memang nak pakai on the spot. kalau dah beli untuk alya, kena beli jugak untuk anis. for the little sister tak apa la. pilih je. makcik kecik tu bukan pandai pilih-pilih lagi macam kakaknya. 

sekarang ni alya mintak abahnya carikan busha kaler ungu dengan pink. walhal dia dah ada busha kaler pink. tapi dia nak jugak busha pink. so, the father layankan je. anak abah semuanya. apa yang dia orang nak selagi abah kata okay, okay la.

sekarang ni alya dah ada 4 pasang busha. huhuhu... dua kaler pilihan sendiri. the other 2 were chosen by ibu la. hehehe... 


my foot: berat alya statik lagi. kena check berat next week. nurse tu pernah cakap bila aku kata alya bukan pemakan orangnya... dia kata: "Ada jugak mak bapak yang tak bagi anak makan tapi cakap anak tak nak makan." Eh, misi... awak ke yang tak bagi anak awak makan?! Kalau saya tak bagi makan, saya tak bawak de dia orang ni datang check up tiap-tiap bulan. Baik saya duduk rumah besarkan badan saya yang tak berapa nak besar ni... 

Sekian lama... baru sekarang boleh jenguk blog! Huhuhu...


many things happened recently. me and my sickness. my encik hubby involved with an accident. my friend's miscarriaged and bla... bla... bla... bil broadband ni pun tak bayar lagi. sikit punya pemalas. hahaha... dah overdue. bil pun dah sampai last week. tapi malas benar nak bayar. kenapa entah. hari ni la kot pergi blue cube bayar kejap. tu pun kalau tak hujan.


how's everybody? lama tak jengah blog-blog korang kan? lately my sakit dah getting better. masa sudah merawat segalanya. alhamdulillah. so, dah boleh jengah blog semula. tu hari masa sakit pun encik hubby yang guna lappy. daripada terbiar tak berusik tapi bil broadband tetap jalan, dia ambik la bawak lari ke Johor. Huhuhu...


tapi ni dia dah pulangkan semula atas dua sebab. pertama-tamanya, line celcom sangat teruk kat Johor berbanding kat sini. sekarang ni line broadband ni bagus walaupun aku bayar lewat. ngeee... keduanya, dia terlibat dalam kemalangan. tangan kanan dia cedera dan dia susah nak guna lappy ni. so, dia pulangkan semula la kat wife dia ni. 


about the accident, encik hubby cuba elak kereta kat selekoh. daripada berlanggar dengan kereta, baik dia langgar lereng bukit. cedera la sikit. dah dua minggu mc. this week dapat lagi 3 hari. and today dia kena pergi jumpa pakar tulang sebab hospital tak dapat detect apaapa yang patah tapi after 2 weeks tangan dia still bengkak dan lebam-biru. huhuhu... kesian!!!

macam biasa la. the kids were extremely happy. tapi dah the father has gone back to work dan dia orang pun okay dah. dah boleh accept the father cuma bercuti kejap je. the mother pun okay jugak ye. hehehe...


p/s: pada yang melawat blog saya ni walaupun tak ada apa yang diupdate sepanjang saya sakit... 
terima kasih ye!!! you guys rock!!! take care and love ya...


my foot: cuba mengembalikan rasa ingin berblog. huhuhu...

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign