Fresh from the owner...

02 October 2010

Lagi bayi meninggal tesedak susu!!!



lagi berita menyedihkan. bayi berusia lima bulan tersedak susu dan meninggal duani di bawah jagaan si bapa. puncanya si bapa tertidur selama dua jam. bila sedar je bayi dah biru dan air keluar meleleh daripada mulut si baby.

nak buat macam mana. dah takdir. tapi kalau dah si bapa tu terlalu penat, cukup dengan bagi susu je. jangan bagi baring. anak baring, bapak pun sama baring. memang tertidur la alamatnya. biar tersengguk masa bagi susu daripada menangis tak berlagu kan?

bila dah tertidur tu, botol susu still dalam mulut baby. tu yang buat dia tersedak tu sebab dia kan kecik lagi. sendawakan baby pun penting. ahad lepas pun ada kes yang sama. hakikatnya... bawah jagaan siapa tu tak penting. yang penting, macam mana jaga.

kalau setakat baby tu diberi minum sendirian, baik tak payah. sebab tu gunanya orang besar untuk pantau. kalau baby dah boleh grip and hold botol tu sendiri lain la. cuai jaga memang ada la akibatnya walaupun tak ada niat ke arah tu.

tapi semua tu kuasa Allah. berpegang pada satu hakikat dah redhalah. daripadaNYA kita datang dan kepadaNYA jugalah kita kembali.

berita lanjut di sini


my foot: peringatan kita bersama!!!

pic from Google Image file and news from Metro Online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. huu.. sedihnya.. dah la baby lagi..sobss.. bukan senang nak jaga baby...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign