Fresh from the owner...

23 September 2010

Wah... laptop pun ada jantina ke? Tak percaya? Cuba la... ^__^




aku jumpa ni dalam FB. saja nak share dengan kamu-kamu semua. seronok jugak bila buat. jangan tak tahu... laptop kita ni pun ada jantina. nak tahu tak jantina laptop yang selalu dingadap tiap-tiap hari tu? jantan ke betina!!! hehehehehe...

cuba dan ikut  je step kat bwh ni...


1. Buka notepad dan paste ayat ini dalam notepad:
CreateObject("SAPI.SpVoice").Speak"I love YOU"


2. Selepas itu tekan save. Ubah save as type kepada All Files (pastikan korang save di desktop supaya senang nak cari/buka nanti).

Save as = love u.vbs


3. Close notepad apabila habis save. Then double click file td (love u.vbs) dan akan dengar suara "i love u."



Cuba dengar betul-betul suara "i love u" tu....suara lelaki ke perempuan? Kalau dengar lelaki maknanya laptop korang tu jantan dan begitu le sebaliknya. Enjoy!!! boleh gelak-gelak dan segarkan mata yang layu...


my foot: laptop aku ni jantan rupanya. patut la sengal je. hohoho... kamu???

pic from Google Image file
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. adoi....tak bole kopi pes eh...hehe... jap nak try...

    ReplyDelete
  2. ok...pompuan...pttla manja sgt...haha

    ReplyDelete
  3. hm... laki-laki... best ler tips ni....

    ReplyDelete
  4. owh..laki rupenye..
    klako plak..

    ReplyDelete
  5. oh tidak!! jantan rupanya.. heheh

    ReplyDelete
  6. miahaha... dni nak try gak la.. dni picit2 laptop pempuan ke laki tetiap hari ni ---> ayat gatai ;p

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign