Fresh from the owner...

21 September 2010

Serangan Malware secara besar-besaran! Huhuhu...



buat sementara waktu ni removekan dulu bloglist kamu-kamu yang kena serangan tu. ada sebilangan blog je yang kena serang. dalam list blog mungkin ada blog yang kena serangan tu. malware ni macam penyakit berjangkit. kadang-kadang kita yang tak terlibat pun kena sebab dalam senarai kita ada blog yang terlibat dan terkena.

ramai jugak blogger yang takut nak masuk ke blog yang kena serangan malware ni. takut berjangkit. ye la kan... terpampang tulis "It can harm your computer". gilo ke apa nak bagi malware tu jahanamkan harta benda kita. kalau duit berkoyan boleh beli komputer setiap kali rosak... tak apalah. ini nak dapat satu laptop pun kena tunggu lagi 2-3 tahun. huhuhu...

sesiapa yang nak tahu pasal malware ni boleh singgah ke blog cikgu dahlia. kat situ ada cikgu dahlia terangkan. jangan takut... setiap penyakit internet boleh diubati. cuma makan masa sebab kita ni tak tahu IT, kan? harharhar...


my foot: ada serangan malware lagi kat blog aku ni?

pic from Google Image file
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. dni pon risau ngan malware ni kak. pening kepaa juga pagi tadi.. huhu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign