Fresh from the owner...

08 September 2010

Kenapa saya senyum sepanjang hari? Saya bahagia. Huhuu...


kenapa aku senyum? ada la. rahsia kerajaan. hahaha... sebenarnya semalam encik suami sent sms around 2 something pm tanya nak masak apa. aku pun naik suspicious la. kenapa tanya awal sangat. sedangkan waktu tanya dia pun around 4 - 5 pm. time-time nak masak or tengah masak gitu. so, i gave him a called.

dia cakap biasa la dia tanya masak apa. memang biasa. tapi awal sangat tu yang luarbiasa. jadik aku tanya terus la. bunyi pertanyaan tu macam nak balik hari ni (semalam la) je. dia pun cakap balik, ada bau ke dia nak balik? boleh feel ke? of course la boleh feel. hahaha... last-last encik suami cakap kalau tak ada aral or tak penat sangat... dia memang nak balik. dah penat kerja katanya.

malam semalam dalam pukul 8 lebih sikit, he called. tanya dah makan ke. bila aku tanya dia kat mana, dia cakap dia ada kat depan rumah. mintak tolong bukakan pintu pagar. mengada kan dia? macam tak boleh nak bukak pintu pagar tu sendiri. dan kebetulan pulak, malam semalam anak-anak buah aku pasang pelita. terlebih meriah sudah!!!


anak-anak? dengar je abah balik, melompat. gembira sangat. siap minta dukung. ha, macam-macam fiil dia orang kan? encik suami cakap, roh dia dah bersama dengan keluarga kecik dia ni. jasad je ada kat tempat kerja. macam-macam. tapi bila tengok anak-anak... memang rasa gembira sangat. dia orang cukup seronok kalau encik suami balik. memang tak nak berenggang langsung.

tapi bagus jugak sebab aku boleh buat benda lain. hahaha... perasaan teruja ni masih ada. masih berbunga bahagia sebab encik suami dah ada kat sini. hehehe...

p/s: encik suami sangat suka dengan wallet yang diberi. dia belikan dua helai tudung size XL sepertimana yang aku nak. hari ni dapat lagi sehelai. hehehe... bahagia!!! bahagia!!!



my foot: kadang-kadang... benda yang kecik je boleh buatkan kita senyum sepanjang hari....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 comments:

  1. benda yg kita senyum w' pun kecil memang mebuatkan kita senyummmmmm jer

    ReplyDelete
  2. snyum sokmo]
    murah rezki raya nnti

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign