Fresh from the owner...

05 September 2010

Iklan raya daripada TV3 2010 yang menjadi kontroversi!!!


aku sempat tengok iklan raya daripada tv3. ramai jugak yang marah. katanya tv3 dah macam tak ada idea nak buat iklan. tak menjaga sensitiviti masyarakat. iklan yang dibuat bukan sedikit jumlah wang yang dikeluarkan.

bila fikir-fikir... masa nak buat iklan mesti ada discussion. takkan dalam discussion tu tak ada seorang pun yang rasa iklan tu tak bermasalah. untuk kanak-kanak okay la. maybe dia orang suka sebab ada ala-ala fantasi gitu. tapi tak boleh nak sogokkan pemikiran budak-budak macam tu.

iklan simple bawak mesej baik dah cukup daripada iklan berpuluh ribu tapi hasilnya menyebabkan kekecohan. lepas ni menjawab la masing-masing dengan iklan ni. aku rasa video dia still ada kat youtube. belum tarik lagi kot.

dan aku sempat la printscreen certain part buat bloggers yang belum pernah tengok iklan ni.


ada ke time raya naik beca ala-ala rusa santa claus gitu?


siap keliling bangunan apa ni?


meriah beca santa claus pakcik tu... ada lampu!!!


siap ada kerlipan cahaya macam rusa santa claus.


kenapa guna pakcik ni? dah macam santa claus. santa claus kan tua beruban.


hah! bunga teratai bawak kuih terbang... fantasi!!!


perlu ke letak bunga teratai sebagai salah satu hiasan? ni kan raya Aidilfitri.




my foot: nilaikan sendiri la sama ada perlu ke iklan macam ni walaupun nak bawak mesej 1 Malaysia. tengok iklan Petronas untuk merdeka. itu baru 1 Malaysia.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. tu la.. ternganga kak memula tgk.. nak kismes ke nak raya.. pelik la diorang wat iklan kan kak

    ReplyDelete
  2. tv tiga suku, iklan merapu..konsep 1 malaysia

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign