Fresh from the owner...

21 September 2010

Bayi mati di pusat asuhan!!! Macam mana ni?



kalau tak kes buang bayi... kes amah kena dera... kes bayi meninggal kat pusat asuhan. macam yang trjadi kat Paroi ni baby berusia tiga bulan died after parents dia sent her to pusat asuhan la. wah... pesal ada bahasa rojak ni?! okay!!! tiga bulan? sangat kecik.

baby tu pulak anak sulung. memang terasa gila. especially mak dia la. baru je habis pantang. baru je tengok senyum anak tu sebelum hantar ke pusat asuhan. tapi apa yang dapat? mayat kaku si bayi. memang tak terucap dengan kata-kata la kesedihan tu. sakit bersalin pun tak hilang lagi.

nak salahkan siapa bila jadik macam ni? kecuaian kat pusat asuhan ke? atau memang baby ada sakit? sebabnya punca masih disiasat. aku as a mother pun terasa jugak bila tengok orang buang bayi. tengok baby kecik tak bersalah kena dera. apatah lagi kehilangan macam kes ni. huhuhu...

sabar la buat keluarga adik Azwa Safrina. ujian Allah datang dalam pelbagai bentuk. dan Allah juga yang menentukan hidup mati hambaNYA. siapa kita nak menghalang. memang betul. berat mata memandang tapi berat lagi bahu yang menerima bebanan. kita boleh hulur simpati tapi mereka yang lebih merasai.

takziah dan Al-Fatihah!!! berita lanjut di sini.


my foot: kadang-kadang... walaupun kita dah bersedia untuk menerima kehilangan, tapi still sukar. mulut kata ya namun hati kata tidak!!! berusahalah mendekatkan diri kepadaNYA... sebab tu nak kerja kena fikir jugak!!! huhuhu...


pic and story kredit to Kosmo online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. apo nak jadi..isk3...tak jaga amanah orang

    ReplyDelete
  2. saya yang tak jadi ibu lagi dah terasa kesedihan kalau kehilangannya..
    apetah lagi ibu nya..
    huhuhuhu

    Nur Areefah

    ReplyDelete
  3. @ ardinihumaira

    ada yang tak amanah...
    ada jugak yang memang dah ditakdirkan...

    benda tak terduga ni buat kita sedih kalau jadik.
    huhuhu...

    ReplyDelete
  4. @ nur

    mungkin jugak takdir kan?!

    ReplyDelete
  5. @ Nur Areefah

    memang sedih kalau hilang anak.
    especially tiga bulan.
    die baru belajar nak kenal orang.
    memang terasa...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign