Fresh from the owner...

24 September 2010

Apa punya pemalas la encik posmen ni!!! Macam la tak berhenti kat rumah ni langsung...Huh!!!


aku ada order air gamat dengan seorang sis ni thru FB. semalam parcel tu sampai. tapi masalahnya bukan sampai kat aku. tapi sampai kat rumah my sis. dasar betul la si encik posmen ni. sekarang ni posmen yang sama je hantar surat area rumah aku ni. budak muda.

bab silap hantar surat tu pun biasa la jugak. dah mabuk surat agaknya sampai alamat rumah pun tak tahu. memang dalam seminggu tu ada la sekali dua salah hantar surat. dah tu kena menunggu pulak dia datang nak pulangkan balik surat yang salah tu. kalau yang tak penting tu tak apa la. kalau penting?


posmen ni jugak posmen yang sama pernah campak parcel aku ikut pintu pagar lepas tu hon. kalau pernah baca entri tu tahu la. kali ni lagi up-to-date encik posmen seorang ni. kenapa? ha... ceritanya begini ye saudara-saudari. ngeee...

semalam dia hantar surat kat rumah kakak aku. kebetulan area perumahan tu dengan rumah ayah aku ni dekat je. sebelah-menebelah. jalan kaki je boleh sampai. masa posmen tu hand in surat kat my sis... dia tanya boleh tak tolong terima barang tu bagi pihak aku? my sis cakap la boleh. padahal... posmen tu dah sah-sah akan lalu depan rumah aku jugak sebab ada surat untuk rumah ni.


alahai... pemalasnya kau nak hon ek?! aku report nanti baru kau tahu...


my foot: tak pasal-pasal aku kena menapak ke rumah my sis untuk ambik barang tu. sengal punya posmen!!!

pic from Google Image file
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. jom blasah posmen beramai..hehehe~sbr2..

    ReplyDelete
  2. Sabar.. xmau marah2.. uhuk

    New Entry ProfHariz
    Semak Jantina PC Anda

    ReplyDelete
  3. posmen skarang ni muda2..buat kerja macam nak xnak jer..bawak motor laju nak mampus lak tuh..
    posmen dulu2 berwibawa..ingat semua rumah n nama

    ReplyDelete
  4. dni pon terjadi gak kak.. ni dni geram. hu

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign