Fresh from the owner...

18 August 2010

Kena jawab tag ke? Huhuhu...



5 Perkara Yang Anda Suke Tentang Bulan Puasa:-

  • dapat berpuasa dan beribadah = tambah pahala yang tak pernah cukup tu
  • imbas semula kenangan lama masa bulan puasa. syahdu gitu.
  • feel kalau dengar lagu raya
  • dapat rehatkan perut
  • macam-macam makanan ado. hehee...


5 Perkara Yang Best Masa Bulan Puasa:-
  • berbuka puasa dengan ahli keluarga
  • dapat sahur dan buka puasa dengan encik suami tahun pertama dan kedua kawin
  • rehat je tengahari. tak payah masak
  • aman sepanjang hari sebab budak-budak penat time puasa
  • makan... makan... makan...


5 Jenis Makanan/Minuman Yang Wajib Ade Masa Berbuka Puasa:-
  • air kopi (memang sah ada for my dad)
  • nasi (wajib!!!)
  • kurma
  • sebarang kuih yang manis-manis
  • air masak

5 Perkara Yang Wajib Anda Lakukan Sebelum Berpuasa:-
  • niat puasa
  • teengok apa nak makan masa sahur
  • minum air
  • tidur. kalau terlajak tidur tak sahur pulak
  • simpan stok makanan untuk anak-anak


5 Cerita Best/Tak Best Puasa Anda:-

  • sahur dan berbuka tanpa encik suami
  • dok kena kejar Anis yang tengah lasak
  • Alya selalu nak dukung bulan puasa ni. aishhh...
  • kurang tidur
  • tak dapat pergi bazar ramadhan tahun ni. huhuhu


5 Orang Yang Terpaksa Bocorkan Rahsia Puasa Diaorang:-



my foot: redha sajalah dan jawab je tag tu... hehehe

pic google kat Google Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. hik3... dni jawab tag ni sebab menarik... daripada dok jawab tag sama je.. tetiba dapat tag puasa. :D hehe

    ReplyDelete
  2. Azrinaz tu bukan saya kan ?


    hehehe...

    ReplyDelete
  3. @ ardinihumaira

    tu la...
    jawab je tag..
    bukan susah pun.
    copy paste jer..
    hehehe...

    ReplyDelete
  4. @ a.z.r.i.n.a.03.07

    eh...awak la...
    saya ni tersilap la pulak tulis nama.
    saya dah betulkan!!!
    hehehe...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign