Fresh from the owner...

23 August 2010

Ini sebabnya kenapa mercun diharamkan!!!



berita-berita utama akhbar online dan pastinya juga media cetak mengenai kemalangan yang meragut nyawa seorang kanak-kanak lelaki berusia enam tahun di Kuala Terengganu.


lebih menyayat hati, mayat kanak-kanak itu terpelanting ke atas pokok dan dijumpai dalam keadaan kepalanya sudah hancur.


berita lanjut boleh kamu baca di sini dan juga ini.



my foot: kadang-kadang kesilapan yang kita rasakan sedikit boleh menyebabkan nyawa melayang. tidak kaya dengan jual mercun pun tidak apa. yang penting kita tidak 'membantu mencederakan' orang lain dalam situasi yang tidak kita jangka.

pic credit to Berita Harian Online
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 comments:

  1. memang kesian tgk budak ni kak..tapi org masih degil nak jual mercun..hmm..

    ReplyDelete
  2. tah la.. budak2 memang naluri dia nak main mercun.. huhu

    ReplyDelete
  3. yup, ianya terjadi hanya 5km aje dr umah saya. dgr bunyi dentuman itu..
    ishhhk, Nauzubillah!

    ReplyDelete
  4. @ Kimie Hashim

    entah la orang kita ni...

    ReplyDelete
  5. @ ardinihumaira

    sifat budak2 memang betul macam tu.
    tapi parents kena ambik tahu juga...

    ReplyDelete
  6. @ ♥Leily|Ummi Alya Husna♥

    kadang-kadang orang lain tak fikir akan kesan dan akibatnya...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign