Fresh from the owner...

21 August 2010

Grudge: The Revolt of Gumiho!!! Macam Naruto la. Hehehe...


okay... aku pernah tengok the making drama ni kat KBS World. cuma tak tahu bila ditayangkan. kebetulan selasa hari tu duduk depan tv. terlayan cerita korea ni. la... dah main kat tv rupanya. every monday and tuesday. mula-mula tu tak tahu jugak cerita ni pasal apa. search la kat internet dan inilah hasilnya.

cerita ni mengisahkan mengenai Gumiho, musang  berekor sembilan (macam Naruto jugak berekor sembilan kan?) yang memiliki bentuk pengalihan kemampuan Gumiho ni bertahan selama 10 tahun dalam perkahwinannya semata-mata nak jadik manusia.

tapi suami dia langgar janji malam sebelum ulangtahun ke-10 perkahwinan dia orang. rasa dikhianati, Gumiho ni bawa lari anak dia, Yeon Yi. Yeon Yi ni 9 tahun dan mewarisi kelebihan sama macam mak dia. dia akan fully transform masa ulangtahun ke-10.

tapi ada ada satu kejadian yang buat Gumiho ni berdendam dan nak balas dendam. apa kejadian tu? tengok sendiri la kat KBS World. muahaha... tak best la cerita kan. cerita ni pun baru je tayang kat chanel 303 tu.

apa lagi. layan je cerita ni. tapi setakat yang aku tengok, memang best la drama ni. real je acting dia orang. especially pelakon-pelakon utama. mantap!!!


my foot: selalunya anak buah tengok KBS World ni. bila kebetulan aku ada baru tahu ada cerita best jugak rupanya kat chanel ni. hehehe...


pic godek-godek kat Google Image
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. lawa la pempuan tu :D yang berlakon dalam fullhouse ke tu kak..

    ReplyDelete
  2. wah... cam best jew.. tahu tak katne bleh download?

    ReplyDelete
  3. @ ardinihumaira

    yup! yang berlakon full house tu la..

    ReplyDelete
  4. @ Raybond

    tengah usha2 jugak kat mana boleh download cerita ni...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign