Fresh from the owner...

23 July 2010

Sedap ni!!! Kaum adam jangan minum pulak dan tahniah ye Kniedaz!!!


ia pilihan saya... ia pilihan kami!!! eleh, macam berlakon iklan la pulak. hehehe... sesekali apalah salahnya kan? bukan luak pun. sambil-sambil tu promote produk walaupun tak dibayar.

this is one of my favorite drink. first time minum memang sedap dan memang boleh pergi la dengan brand ni. berbanding dengan orang kampung ataupun brand lain, memang tak masuk ke tekak la. tak tahu kenapa.

ada seorang my friend tried la nak minum benda alah ni. brand yang aku minum ni la. lepas minum je pening-pening. tapi kalau orang kampung punya, dia okay je. aku je tak okay. rasa dia tak sama langsung.

cuma time pregnant la aku tak minum. encik suami pun tak kasi. tekak orang pregnant ni lain sikit kadang-kadang tu. yang dilarang tu la yang kita nak. tapi kalau kawal diri, aku rasa okay je. insyaAllah. mesti boleh punya la.

minuman ni ada manjakani. dan manjakani tak elok untuk pregnant women. panas dan boleh bagi kesan pada baby. banyak lagi benda yang menjadi pantang-larang masa pregnant. itu tak boleh, ini tak boleh. ada yang karut, ada yang boleh diikut. bergantung pada kita la.


talking about pregnancy ni... ada seorang blogger yang selalu jugak aku jengah ke blognya sekarang ni pregnant. berapa bulan ek kniedaz? twin pulak tu. mesti meriah kehidupan lepas ni. especially kalau dapat girls. best!!! best!!! congrates dear!!! hehehe...

dengar je ada kenalan pregnant, macam best je kan? especially twin. rasa macam nak pregnant jugak. harharhar... rasa je. belum lagi nak tambah. plan lagi tiga tahun. itu pun kalau ada rezeki. yang ada sekarang ni pun kecik-kecik lagi. belum sampai hati nak kasi adik lagi kat dia orang.

cuma masa Anis, we planned on having another girl buat temankan si Alya. kalau pindah, at least dia ada kawan. alhamdulillah... memang dapat girl jugak sebagaimana yang kami mahu. rezeki Allah tu murah je kan? kita je kadang-kadang tak pandai nak bersyukur. huhuhu...

twin bukan senang nak jaga. tengok my sister-in-law je dah cukup. memang tak cukup masa nak makan segala. dah namanya kembar memang tak sah kalau dua-dua tak mengekor ibunya. tapi tu masa kecik je. dah besar nanti, lain sikit la kot dia orang tu. agaknya la kan...



my foot: kalau dah ada ready mahu try diet untuk dapatkan boy la pulak. tapi kalau dapat girl jugak, itu tetap rezeki dan amanah daripada Allah untuk hamba-Nya. belajarlah untuk mensyukuri nikmat Allah tu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. wah..mekasih ya..rasa seram gak bila memikirkan ada dua baby dlm perut ni tp syukur alhamdulillah..nak rasa gegirl pulak tp boys pun takpe janji selamat

    ReplyDelete
  2. paling bez masa keluar dari fridge...

    waaaaaaa...sekali teguk aje..

    masuk iklan mesti laku punya..


    hehe..

    ReplyDelete
  3. @ Kniedaz

    ye la...
    janji sihat semuanya kan?

    ReplyDelete
  4. @ a.z.r.i.n.a.03.07

    minum sejuk memang best...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign