Fresh from the owner...

20 July 2010

The line is super-duper slow!!! Perlahan mengalahkan cik siput bab 1!!! Saya mahu ke TM. Mahu ikut?


line sangat-sangat perlahan. perlahan yang sangat-sangat. yang sangat dan sangap! memang susah. ni baru berpeluang post entri. semalam nak blogwalking kononnya. tunggu line yang super duper slow ni sampai tertidur depan lappy. bila bangun, tengok still loading. entah sampai tahun bila dia nak loading aku tak tahu la.

line kena check sentiasa. kalau tak, dia disconnect sendiri. tengah-tengah loading tu tu boleh disconnet. bukan senang nak loading balik. ambik masa. macam biasa yang aku buat la. kalau dia tengah loading tu disconnect and sempat keluar front page, aku baca je apa yang ada kat front page tu. hehehe...


then baru tinggalkan jejak kat shoutbox ke, cbox ke. next turn kena tunggu benda alah tu kelaur pulak la. kalau still ade masalah loading. aku tak tinggalkan jejak pun. nak tinggalkan macam mana kalau line pun macam hidup segan mati tak mahu?

nak dapatkan HSDPA tu memang berkurun la menunggu. selalunya EDGE yang keluar. huhuhu... kalau tiada aral melintang, pagi ini mahu ke TM. mahu tanyakan perihal streamyx yang katanya dalam promotion sekarang.


apa pun, kita tunggu duluan la ye! alamak... bukan ke itu hari aku sudah ke streamyx? lupa la... dia orang mintak no telefon jiran terdekat. telefon rumah ye memandangkan kami sekeluarga tidak menggunakan telefon rumah lagi. sudah lama berhenti guna.

untuk check sama ada kat area rumah aku ni dah ada kabel untuk streamyx atau belum. kalau dah ada, dia orang akan pasang saja. mudah! mudah kata aku. belum tentu mudah pada dia orang. entah berapa tahun pulak dia orang akan ambik masa untuk pasang streamyx kat rumah ni kalau kabelnya dah sedia ada.

huh! tengok la ye apa kesudahannya nanti...


my foot: masih mencuba untuk blogwalking!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 comment:

  1. betul kak.. susah blogwalking line tenet sewel skang. huhu... dni sendiri tak masuk blog dni tau. cuma guna ultrasurf je masuk blog... huhu sedih

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign