Fresh from the owner...

15 July 2010

Cuci mata tengok watermark dan domain yang lambat loading akhirnya....



tadi masuk kat blog eya tengok watermark baru. alahai... comel-comel betul la watermarknya. rasa macam nak print dan frame je. kreatif betullah cik kak seorang tu. dulu masa lecturer suruh belajar photoshop, tak mahu belajar betul-betul. sekarang dah menyesal sebab boleh guna photoshop pun untuk basic use je. harharhar...

nak kena belajar photoshop semula ni. orang lain dah guna CS. aku dok stick dengan photoshop 7. tak maju langsung kan? tak reti nak guna CS punya. macam complicated sikit padahal nak edit apa-apa guna CS la baru canggih. atau ada yang up-to-date lagi? kalau ada, dah ketinggalan keretapi lah aku ni. lambat betul.

memang seronok cuci mata ni. kalau tak nak beli pun tak apa. masuk tengok-tengok je. macam kita masuk kedai runcit dengan supermarket la. kadang-kadang masuk je. bukan nak beli barang pun. last sekali keluar tangan kosong je. hehehe... aku biasa jugak macam tu. konon nak beli barang, tapi keluar barang pun tarak!

lepas tu nak tengok blog cik kak seorang ni. si manis ni kan baru guna domain sendiri. tapi aku try banyak kali nak jengah blog dia. end up mesti problem loading. macam kes aku dengan domain aku sendiri la semalam. yang tu nanti cerita ye.

siapa cik kak tu? cik dini la. susah jugak guna domain ni bila melibatkan line yang macam siput sedut ni ha. kalau blogspot ok je. tak ada masalh. sekali tekan terus je ok. setakat pagi ni la. tengahari nanti, line ni memeel la.

sabar je la kan? nak buat macam mana... kita ni bergantung line pada si biru. tapi kalau dah si biru menjadi blue tu... redha sajalah. muahaha...


my foot: mahu cuba untuk blogwalking pagi ini sementara line masih ceria! ngeee...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. sekarang dah pakai cs5..tapi sbnarnya basic funcion sama je..hehe


    Post-post baru faiz!
    Lawatan sambil belajar ke..
    Template header Percuma!
    Newbie pun boleh dapat trafik

    ReplyDelete
  2. Salam. Jom kita menghayatinya bersama! ^_^

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign