Fresh from the owner...

29 July 2010

Cuci mata tengok pendrive yang bermcam-macam rupa dan bentuk. Rasa macam nak buat koleksi je....


msa zaman aku belajar dulu, harga pendrive sebatang yang 126MB tu cecah RM145 kot kalau tak silap. itupun kawan yang belikan untuk budak-budak satu kelas. beli banyak-banyak senang. boleh save sikit. lagipun masa tu pendrive ni baru je nak popular amongst students. bentuk pun tak cun langsung. besar gila!!! hahaha...

tak macam sekarang ni. macam-macam bentuk ada. kecik, besar... bulat, petak... macam-macam la. memang berbeza dengan dulu. apa kelas 126MB? orang dah cecah GIG, dia baru guna MB. masa tu 126MB tu dah dikira cukup besar berbanding nak guna disket. zaman tu zaman disket lagi. berkeping-keping disket guna.

bila dah updated sikit, pendrive tukar pada yang 512MB. langkau terus. tak guna dah yang 256MB. hahaha... bentuk pun kecik comel je. kemudian up lagi pada yang 4GIG dan sekarang ni aku guna yang 8GIG. ingat nak beli external hard disk tapi malas lagi.

zaman sekarang orang tengok disket pun mesti guling-guling suka. tapi orang tak sedar, namyak jasa disket tu pada kami-kami ni. pendrive ni baru je lagi. mencecah panjang pulak. mahu tunjuk ini. untuk mencuci mata... hohoho...

jom layan!!!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*














my foot: macam-macam ada. dan senang hilang jugak sebab cinonet je benda alah ni. budak-budak kecik mesti ingat mainan. tak ke naya. boleh jahanam kalau tak jaga. ngeee...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. ngeeeeee rasa nak rembat yang macam penyutik tu.. hikhik comel :D

    ReplyDelete
  2. Sgtlah ia comel..rasa mcm taknak pakai pulak..hahaha
    Latest post:Inikah pujian?

    ReplyDelete
  3. yg penyepit baju tu blh wat sepit baju. cincin tu pulak blh buat hantaran kawin. murah sket takyah bli cincin mahal2. hehe

    ReplyDelete
  4. cun ...yg tie tu best tu..senang di bawa..ehehee

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign