Fresh from the owner...

24 July 2010

Anis yang suka 'mengemas' dan Alya yang suka kumpul button untuk croc. Huhuhu...


comel tak croc ni? hahaha... tapi sayangnya tak ada yang size besar. nak tengok size besar paten-paten yang ada sekarang ni la. bukan yang comel-comel macam ni. bentuk bulat depan dia tu nampak comel. ini croc Anis. si kecik yang nak masuk 11 bulan, bulan depan dan 12 bulan a.k.a setahun the next month.

wah... cepat betul masa berlalu. croc ni untuk Anis pakai kalau dia naik walker and merayap je kat dapur tu. kalau ke dapur, tak ada lain... kerja dia nak 'mengemas' je la. pinggang-pinggan kaca semua kena sorokkan. yang plastik je boleh duduk are-area depan rak. kalau tak, berderai la minah kecik ni buat.


sekarang ni aktif menjadi-jadi. kalau dah dapat 'kaki' nanti macam manalah agaknya ek? mesti kerja aku dok mengejar dia orang je kan? huhuhu... baru je rancang nak tambah berat badan ni Yang kecik oii... berat badan ibu ni naik sikit je. tak besar-besar. macam tu jugaklah ibu ni (nak bagi kat orang aku kurus la tu. hehehe... tak ada la. tu namanya riak la pulak!)

masa mengandungkan Anis, dua bulan berat tak naik. dok mengadap muka misi-misi kat KKIA tu je la. kalau bulan ni tak naik, lagi dua minggu kena ke sana... timbang berat je. naik 100g ke 400g  ke dah cukup la. kalau tak nanti bising je dia orang pasal berat tak naik.

dalam pantang lagi la. semua orang dok tegur kenapa aku kurus sangat. susah nak makan nasi. nak makan nasi pun kena paksa. dok sebat, kalau tak roti... biskut. itu aje la hari-hari makan. nasi tu makan jugak. tapi sekali sehari je. macam malas nak makan dua kali sehari. tu pun... tengah-tengah makan, si kecik menangis. hilang selera makan kejap. hah... lari tajuk la pulak! harharhar...


ni semua buttons si Alya. dia bukan peduli sangat pun pasal buttons ni sebenarnya. tapi disebabkan tiap-tiap minggu abang-abang dan kakak-kakak sepupunya beli buttons, dia pun nak jugak la buttons walaupun croc dia memang tak boleh nak masuk buttons. croc dia jenis lain sikit. tapi bercadang nak beli croc lain yang boleh masukkan button.

dia pun dah pilih sendiri. nak color pink. favorite dia memang pink. apa-apa pun pink. kalau dia pilih baju nak pakai pun mesti pink. dia macam tahu-tahu je ibu dengan abah dia bukan suka sangat pink. tapi dah dia suka, layan aje la.

dua daripada buttons tu dia dah bagi kat adiknya untuk diletakkan kat croc merah tu la. buttons kecik pooh dengan teddy bear tu la. ha, hari ni sabtu. ada pasar sabtu a.k.a pekan sehari kat sini. budak-budak ni sibuk nak tambah koleksi buttons. ingat nak turun jugak la ke town. tengok-tengok croc Alya plus cari kain nak buat baju untuk si kecik dua orang ni.

tapi kena tengok jugak la macam mana. mata aku ni macam biasa la mengantuk je. Alya kalau demam, mesti meragam dan kurang tidur. kena pulak ada batuk-batuk. lagi la. ingat nak tidur kejap la before si kecik dua orang ni bangun. ngeee...



my foot: ibu tak cukup tidur tak apa asal anak-anak boleh tidur lena. ibu ni tidur la macam mana pun. dah namanya ibu kan? kalau tak nak jadik ibu jangan  ada anak. boleh gitu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. @ ardinihumaira

    tu la...
    berkenan sangat. ada yang alya pilih sendiri.
    hehehe...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign