Fresh from the owner...

09 June 2010

Surprise malam Sabtu! Saya terharu...



kenapa si smiley ni ada kat sini?


jumaat hari tu aku sangatlah malas nak berblog. that was why ada satu entri je. hehehe... lagi pulak, Anis baru je recover demam. jadik nak on laptop pun ambik masa. bertambah-tambah dengan line yang macam hampeh ni. huhuhu... lagi la melemahkan semangat den. ngeee... memang kalau guna broadband banyak benda yang kadang-kadang tu boleh melemahkan jiwa dan raga seorang blogger. hahaha... (aku je la kot! orang lain mungkin tak...)

encik suami ada cakap nak balik next week. meaning this week la kan? tapi dia tak confirm lagi boleh balik ke tak sebab banyak kerja katanya. so we have to wait. on Friday tu, sangatalah susah nak kontek encik suami. last message yang dia sent pukul 12 lebih. sebelum solat Jumaat. lepas tu, tak ada dah. biasanya, ada jugak dia sent messages tanya anak-anak buat apa, aku buat apa. tapi kalau sibuk jarang jugak dia message. tapi tetap ada la pertanyaan anak-anak buat apa tu.

aku ni okay la lagi. around 7 pm pun encik suami still tak message. kenapa pulak ni? usually kalau dia dah nak balik kerja tu dia bagi tahu dulu. tapi hari jumaat tu memang tak ada message langsung. dalam hati ni terdetik something. ada apa-apa jadik ke kat encik suami? tapi datang satu perasaan lain secara tiba-tiba. perasaan yang menyatakan, ke dia on the way balik sini? erk?! kuat rasa perasaan tu. bila sent messages dia tak reply, lagi la kuat terdetik perasaan tu. 

kalau tengah drive memang susah nak reply mesej. dia on the way balik ni. kalau balik sampai mesti pukul 11 lebih. lepas maghrib, aku sengaja called tapi encik suami tak angkat. kenapa pulak ye? dalam dok fikir-fikir tu... ada mesej masuk. encik suami bagi tahu dia akan called malam ni (Jumaat malam Sabtu la). lagi la terdetik dalam hati. mesti dia nak suruh buka pintu pagar ni. tapi aku diamkan apa yang aku rasa. aku tak cakap dengan sesiapa pun.

malam tu aku tidur dengan anak-anak macam biasa. tunggu-tunggu call tak ada pun. baik aku tidur. kalau ada, adalah. lebih kurang pukul 12.34 am encik suami mesej tanya aku buat apa. bila tak replied, dia called around 12.35 am bagi tahu dia dah sampai rumah. bila aku tanya rumah mana, dia cakap rumah ni la. tolong buka pintu pagar. la... encik suami balik rupanya. 



walaupun instinct aku dah bagi tahu semuanya, aku tetap teruja dan terharu. instinct cuma menyatakan. tapi bila dah ada depan mata, lain perasaannya. encik suami kata, dia sengaja tak nak bagi tahu. nak buat surprise.  anak-anak? ada pulak cerita anak-anak. nanti ye!



my foot: benda yang kecik tu cukup membahagiakan kalau kita tahu menghargai...



pics credit to Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. I needed some information and was searching on Google for it. I visited each of the top 10 pages that came up but didn’t get any relevant result... I then luckily found your diamond forum in the dirt and thought to check it out. This is what I was looking for

    Cheers guys at www.anisalya.com and keep your brilliant effort up.

    [color=#3778cd][URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]bodybuilding supplements[/URL] [URL=http://www.iron-science.co.uk/]Sports Nutrition[/URL] [/color]

    ReplyDelete
  2. Sweet blog, I had not come across www.anisalya.com previously in my searches!
    Keep up the fantastic work!

    ReplyDelete
  3. Wow neat! This is a really great site! I am wondering if anyone else has come across something
    similar in the past? Keep up the great work!

    ReplyDelete
  4. I have always had issues in setting up a verified phone number with my Craigslist account. I have finally found a service that solves this problem.
    They sell [url=http://www.craigslistpva.com/]Craigslist Phone Verified Accounts[/url] at the cheapest prices I have ever seen. My experience with them has been exceptional and I highly recommend their service!

    ReplyDelete
  5. For the exelent info

    I'll be back later.


    Thanks!


    [url=http://prowebcoders.com]austin web design[/url]

    ReplyDelete
  6. view high fashion purses designer usa , for special offer , for special offer

    ReplyDelete
  7. Visit us at the moment to

    buy more information and facts

    at all events Drop in on us

    contemporary to buy more

    information and facts in

    the matter of

    [url=http://www.odzywki-warszawa.com.pl]odzywki[/url]

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign