Fresh from the owner...

13 June 2010

Suami saya bukan bola apatah lagi berkakikan bola. Huhuhu...


sekarang ni musim bola.
world cup yang 4 tahun sekali tu.
aku nak tengok bola?
tengok je la.
lepas 5 saat aku pergi buat benda lain.
minat aku bukan pada bola.


apa yang best sangat tengok bola?
ada 11 pemain setiap pasukan kan?
pemain-pemain ni excluding the goalkeeper
kejar sebiji bola di tengah padang.


hahaha...
mana-mana sukan pun guna sebiji bola juga.
sukan berbola la.
sukan tak berbola nak guna bola juga buat apa!




bola bulat inilah yang dikejar mereka.
ada yang sanggup berjaga sampai ke pagi 
semata-mata nak tengok bola.
sanggup bersengkang mata tu.


memang ada women yang suka tengok bola.
tapi aku bukanlah salah seorang daripadanya.
aku lagi suka layan tidur dengan anak-anak.
lagi sedap!!!
harharhar...


alhamdulillah...
aku bernasib baik sebab encik suami juga bukanlah kaki bola.
boleh tengok tapi jarang-jarang.
jadik tak perlu nak berebut channel,
atau nak kena buat air berkoyan-koyan sambil layan tv.


tak perlu jugak nak dengar jeritan gol
atau ada kata-kata yang tidak menyenangkan tentang pemain-pemain
daripada pasukan yang gagal.
(tidak mencapai standard permainan seperti yang diharapkan! biasa la tu kan?)
dan juga tidak perlu mendengar volume tv yang kuat.


aku bersyukur dengan apa yang aku miliki.
hehehe...
hidup ini cukup tenang dan aman damai.
World Cup atau tidak...
sama saja pada aku.



my foot: ha, sebelum tengok bola tu dah solat isyak belum?! ngeee...


pic credit to Google

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign