Fresh from the owner...

17 June 2010

'Senaman mulut' di pagi hari! Jom...


Ada satu famili. 
Satu hari sedang menantu lelaki tengok TV, bapa mertua lalu di depan. 
Tiba-tiba bapa mertua rebah sambil memegang dada. 
Apa lagi, kelam-kabutlah si menantu. 
Isterinya dan emak mertuanya pun menerkam ke arah bapa mertua sambil pegang-pegang dada bapa mertua.

Bapa mertua tak bergerak, senyap saja.
 Bertambahlah gabra semua yang melihatnya. 
Emak mertua menyuruh menantu mengajar bapa mertua, yang di atas ribanya itu mengucap. 
Dia gabra, sampai isterinya pun tolak-tolak bahunya suruh cepat lakukan. 
Emak mertuanya ulangi lagi suruh dia ajar mengucap.

Dalam gabra itu, si menantu pun dekatkan mulutnya ke telinga bapa mertua sambil berkata: 
"Ma Rabbuka! (Siapa Tuhan kamu!).." 
Kuat juga dia sebut, hingga terkejut emak mertua bila mendengarnya.

Tiba-tiba bapa mertua tersedar dan terus berkata: 
"Bila masa kau jadi malaikat ni? Aku belum mati lagi la..".


my foot: sudah buat senaman mulut? ngeee...
kalau dah kahwin, jangan buat bapa mertua kamu begini.
kalau tak mungkin kamu yang di'serang' sakit jantung nanti.
hahaha...


pic credit to Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 comments:

  1. haha...tau takut ek...ekeke

    ReplyDelete
  2. ahahaa terus segar bapa mertua tu

    ReplyDelete
  3. @Mario
    bapak terkejut dapat menantu gitu!hahaha...

    ReplyDelete
  4. @DuniakuAbstrak
    cuba try dgn bakal bapak mertua mcm tu?
    konpem reject.
    ngeee...

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign