Fresh from the owner...

18 June 2010

Masih warganegara Malaysiakah dia?



anak-anak buah aku sangat suka tengok cerita ni sekarang.
cerita dari negara jiran kita la.
kadang-kadang aku join tengok jugak kalau dah kebetulan ada depan tv tu.
drama daripada seberang ni biasa la.
mengarut je lebih.


nak cerita pun rasa malas.
pada aku, cerita ni tak ada benda yang best pun.
cuma yang aku nak cerita pasal pelakon drama ni la.
si Ashraf Sinclair yang dah jadi hero di negara jiran.



hero ke tidak mamat ni...
aku bukanlah peminat beliau.
cuma ada scene yang aku tertarik dalam drama ni.
si Ashraf aka Reza in the drama nak datang ke KL.


so he had to speak Bahasa Malaysia la kan?
sangat janggal la bila dengar dia cakap Bahasa Malaysia.
kelakar pun ada jugak.
hakikatnya, walaupun ada persamaan di antara dua bahasa ni...
Ashraf Sinclair sudah tidak pandai berbahasa Malaysia.
sudah ada gaya mamat indon gitu.
ngeee...


masih warganegara Malaysiakah beliau?
katanya sudah menetap di Indonesia bersama isteri tercinta... Bunga Citra Lestari!
apa-apa pun tahniah buat Ashraf Sinclair kerana BCL katanya sudah pregnant.


my foot: jangan hilang jati diri walau di mana saja kita berada!!!


pics credit to Google
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. dah banyak sangat bergaul n berkomunikasi dengan org seberang...mana tak nya da terror habis speaking indon hehehe....

    ReplyDelete
  2. die duk hendon tapi bini die seksi mengalahkan orang hollywood gtu.. heh.


    oh mama saya mahu kawen!

    ReplyDelete
  3. sapa dia ni weh...tak kenal lah...hehe

    ReplyDelete
  4. byk drama indon skrg terpampang muka dia..laris btul mcm goreng pisang panas..

    ReplyDelete
  5. @cik panadol
    tu la kan?
    susah jugak ini macam..
    hahaha..

    ReplyDelete
  6. @rammyd
    orang indon memang mcm tu kot.
    tgk dlm drama ni je la.
    solat mcm tak tggl tp seksi bkn main lg...

    ReplyDelete
  7. @Mario
    kena google carik aksi kontroversi dia tu.ngeee...

    ReplyDelete
  8. @DuniakuAbstrak
    byk ke/
    ari tu tgk dia jdk pelakon pembantu je.
    ni br tgk dia jdk hero...

    ReplyDelete
  9. fyi, lelaki yang kiri sekali tu pun rakyat Malaysia la. dulu dia model. :)

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign