Fresh from the owner...

27 May 2010

Terima kasih kerana merealisasikan impianku!




sepertimana usia perkahwinan aku...
dah tiga tahun jugak aku konvo from UiTM.
dah lama walaupun kadang-kadang rasa macam baru je.
cepat je masa berlalu kan?
kalau time belajar dulu...
dok tengok jam je.
bila la kelas ni nak habis.
hehehe...


my convocation took place a day after MY BIG DAY!
kalau aku kawin 26 Mei...
konvo aku pulak 27 Mei.
kawan-kawan memang tak datang masa kawin aku.
tu pun ada suara marah-marah la.
katanya aku memng sengaja tak nak jemput dia orang.
sebab tu buat sehari sebelum konvo.
huhuhu...


actually...
kami kawin a bit tergesa-gesa.
macam yang aku ada tulis dalam entri sebelum ni.
wah... kenapa tergesa-gesa ye?


masa aku grad sebelum ni...encik suami pun ada datang.
dia la yang temankan my dad dalam DSB tu.
tapi masa tu baru 'chenta hatiku'. 
belum ada apa-apa ikatan kukuh lagi.


so, aku ada cakap dengan dia.
masa tu dia datang as no one yang ada relationship kukuh dengan aku.
best jugak kalau dia datang my next konvo as my husband.
aku cakap je... tak dapat tak kisah pun.


tapi tu la aku cakap.
dia cuba jugak tunaikan hasrat aku tu.
that was why kami decided to kawin a day before my konvo.
kebetulan pulak masa tu 1st day cuti sekolah.
my dad kata bulan 7 or 8... tapi dah dia kata bulan 5 jugak.
ikut je la.hehehe...


dia dengan cemerlangnya merealisasikan impian seorang aku.
baju yang dia pakai masa datang konvo aku ni pun baju akad nikah.
siang tu pakai untuk akad nikah, malamnya aku basuh.
sepasanglah walaupun aku pakai kain untuk akad nikah je.
baju buat lain sebab malas nak glamer daripada orang.


tapi penat jugak sebenarnya.
after the wedding,
esoknya nak gerak ke Shah Alam early in the morning.
malam tu dah la tidur lamabt sebab nak settle things
yang berkaitan dengan wedding and checklist untuk konvo.
esoknya.. aku drive all the way to Shah Alam.
my back hurts!!! huhuhu...


my dad and I masa kat parking lot.


me a bit bengang.
handphone semua pada encik suami.
carik-carik dia tak jumpa.
had to use my friend punya phone untuk called dia.
(salah aku jugak kot sebab keluar ikut pintu tepi. bosan lama gila kata dalam tu...)
sebenarnya...
he was planning to give me this...


nak buat surprise katanya.
tapi lain pulak jadik.
alahai encik suami... so sweet la you ni.
maybe dia nak tebus konvo yang terdahulu punya kot.
masa tu dia suruh abang aku belikan bunga.
abang aku disuruhnya.
abang aku tu bukan ada citarasa la.


bunga yang aku pegang tu bunga yang abang aku beli la.
entah apa-apa jenis bunga dia beli daa...
terima sajalah.



my foot: terima kasih kerana menyempurnakan hariku!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. hikhik, janji dpt bunge, masz dulu dpt bunge jgk tp tecik jerk, tp bangga yg amat, mklum arr dpt bunge.. hehe

    ReplyDelete
  2. @maszmadi
    ye la...nasib baik jugak la sy jenis tak kisah psl bunga.terharu jugak la sebenarnya bila dia bagi bunga tu.tak terpikir pulak yang dia nak beli.huhu...nak carik bunga kat luar, dia kata tak tahu jalan. kalau tak dia dah carik. tu pun dia request mintak orang tu buat yang paling besar.

    and orang tu cakap, tu je la yang paling besar dia boleh buat. hehehe...sweet kan orang lelaki ni kadang-kadang tu.

    ReplyDelete

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign