Fresh from the owner...

08 May 2010

Saya sedikit kepenatan! Kenapa? Bacalah kalau anda ingin tahu...

bila abah pergi je... anak-anak start tak sihat.
at first Anis kena sakit mata. ni berjangkit dengan cousins dia la.
dah macam mata budak Jipun dah makcik kecik ni.


hari kedua and sakit matanya nampak macam tak berapa nak baik
bawak dia ke OPD. ingat nak pergi klinik swasta je.
tapi try je kerajaan punya dulu. bukan tak percaya kerajaan punya.
tapi jawapan yang MA or doktor yang buat rawatan tu
kadangkala tak menyenangkan pendengaran.
huhuhu...


sebagai ibu dan bapa ni...
kita cuma nak yang terbaik untuk anak-anak kita.
kalau tetap jadik apa-apa... itu dah ketentuan Ilahi.
ini la keadaan anak-anak masa bawak ke OPD tu hari.



dan semalam... dua-beradik ni demam.
meragam la sikit kedua-duanya.
bangun pukul 1 pagi dan tidur semula dekat pukul 4.
berpinar mata mak bonda ni.
seminggu abah pergi baru la nak demam.
bukan tak pernah hadapi semua ni.


sebelum Anis warded dalam ICU dulu... ada jugak jadik macam ni.
dua-dua demam serentak. tapi masa tu the father was there.
walaupun tak berapa nak boleh tolong. tapi dia cuba jugak tolong.
cuma anak-anak je la... kalau sakit kureng sikit dengan abahnya.
nak buat macam mana?


bila dah 2 orang demam and sama-sama meragam pulak tu
memang perit sikit sebab kena layan dua-dua sekali.
tu la... bukan senang jadik ibu. tapi saya suka!
sakit pening anak-anak saya ada dan saya cuba yang terbaik.




my foot: selagi ada daya... segala-gala yang kami lakukan adalah untukmu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

No comments:

Post a Comment

Peringatan

Ini adalah blog peribadi. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri, tidak melibatkan mana-mana pihak kecuali jika saya meletakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal.

Terima kasih.

Sal Ya
✿ Rumah SalYa ✿ © . Designed by MaiGraphicDesign